Bierbeek maakt naam als Vlaamse cultuurgemeente waar tijdens Borre Appetit

Bierbeek maakt naam als Vlaamse  cultuurgemeente waar tijdens Borre Appetit

Foto: Gemeente Bierbeek

Bierbeek - Uit onderzoek van Het Nieuwsblad bleek afgelopen weekend dat Bierbeek dé Plezantste cultuurgemeente van Vlaanderen is. Bierbeek haalde een bijna perfecte score van 9,96 op 10 dankzij de werking van de lokale bibliotheek en cultuurcentrum, het voorzien van lokale middelen voor cultuur in de gemeentebegroting, het rijkelijk vrijetijdsaanbod en het bruisende verenigingsleven. De resultaten van dit onderzoek konden op geen beter moment gelanceerd worden, want net gisteren stond met Borre Appetit de feestelijke seizoensopener van de vrijetijdsdiensten en verenigingen op het programma. Maar liefst 1200 inwoners kwamen proeven van al dat lekkers én van het nieuwe Bierbeekse bier.

Op zondag 15 september was het op de koppen lopen in en rond de borre. Tal van sport-, muziek-, jeugd- en seniorenverenigingen zorgden voor een gevarieerd programma om van te proeven. Kleuterschool ’t Klavertje opende haar deuren voor nieuwsgierigen, tekenacademie SLAC ontpopte zich tot klei-atelier en de bibliotheek hield een verwendag voor alle bezoekers. Op het solidariteitsplein kon je kennismaken met de 4de pijlerinitiatieven die in het Zuiden ontwikkelen.

De honger werd gestild door lokale cateraars en sociale projecten. En de dorstige bezoekers konden zich toeleggen op het proeven van hét nieuwe Bierbeekse bier. 500 inwoners proefden drie verschillende brouwels en brachten een stem uit voor hun favoriet. Op basis van de publieke opinie zal de nieuwe Bierbeekse Dorpsbrouwerij een eerste Blonde Tripel uitwerken. Als kers op de taart konden de aanwezigen nog genieten van de Improvisatievoorstelling ‘De Weerwolven van Wakkerdam’ door SWAAJP.

Een plezante én lekkere seizoensopener die smaakt naar meer. Meer info over het cultuur- en vrijetijdsaanbod door de gemeentelijke diensten en verenigingen, vind je op www.bierbeek.be en www.ccdeborre.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio