Leerlingen Sancta Maria verrassen minister Geens

Leuven - Enkele vierdejaars van Sancta Maria hebben minister van Justitie Koen Geens kunnen strikken voor een ongewoon, persoonlijk interview. In het gesprek houden de jongeren de vicepremier een spiegel voor.

Minister Geens ging wat graag in op de uitnodiging van de leerlingen en geeft in het interview zijn persoonlijke visie over ‘mooi zijn’. ”Ik vind niemand objectief mooi. In mijn job als politicus zie ik vaak mensen met en zonder schmink: dat is echt een wereld van verschil. Ik geloof wel in schoonheid als een compleet plaatje.”

Even later krijgt minister Geens een spiegel voorgeschoteld. “Vinden jullie mij mooi? Dat is lief! Zelf beschouw ik me niet als mooi, maar stiekem vind ik mezelf wel leuk als ik met mijn mondhoeken lach.”

Het tweegesprek krijgt een persoonlijk toets wanneer een meisje met Marokkaanse roots minister Geens bedankt voor zijn verbindende uitspraken over mensen met een migratieachtergrond. Daarop gooit de minister ook met bloemetjes naar collega’s van andere partijen. “Meryame Kitir en Meyrem Almaci, dat zijn werkelijk ongelooflijke dames. Het is belangrijk dat autochtone Belgen beseffen dat ze in veel gevallen een voorsprong hebben, want voor velen is de weg naar succes helaas nog altijd moeilijker.”

Het concept van het filmpje is een vervolg op het video-experiment dat Sancta Maria in september uitvoerde rond zelfbeeld. In die video haalden leerlingen, als offensief tegen het feit dat jongeren zich niet goed in hun vel voelen,  leerlingen van allerlei leeftijden voor de camera om hun zelfbeeld op te krikken. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio