Dominique Biebau krijgt Hercule Poirotprijs

Dominique Biebau krijgt Hercule Poirotprijs

Foto: if

Bierbeek - Dominique Biebau wint de 22ste Hercule Poirotprijs, goed voor 5000 euro en een vulpen, maar vooral ook een plaats op de erelijst waarop namen als Pieter Aspe en Luc Deflo prijken.

Op de Boekenbeurs in Antwerp Expo mocht Bierbeeks auteur Dominique Biebau (42) de Hercule Poirotprijs, de jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman, in ontvangst nemen voor zijn roman ‘Russisch voor beginners’. Het is de eerste keer dat de schrijver deze prijs wint. Russisch voor beginners is de tweede misdaadroman van Biebau, eerder schreef hij al Ijslands Gambiet.

Volgens de jury is ‘Russisch voor beginners’ een wonderlijk spitsvondig misdaadverhaal vol aforismen, oneliners en onderkoelde humor, dat zich kan spiegelen aan Agatha Christie. Biebau mag zich nu toevoegen aan het erelijstje, waar onder meer ook Pieter Aspe en Luc Deflo op prijken. 

Dominique Biebau had het totaal niet zien aankomen: "Ik wist zelfs eerst niet dat ik genomineerd was, en nu opeens te horen krijgen dat ik de Hercule Poirotprijs heb gewonnen...ik viel recht van mijn stoel, om het met een cliché te zeggen."

Proficiat Dominique!

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio