Engelenlust, het nieuwste boek van Kevin Valgaeren

Engelenlust, het nieuwste boek van Kevin Valgaeren

Foto: apl

Bierbeek - Wie van gothic novels houdt, heeft zeker al iets gelezen van auteur K.R. Valgaeren. Zijn nieuwste boek Engelenlust is een ander soort boek geworden, maar daarom niet minder duister.

“Engelenlust bevat de memoires van een necrofiel: iemand die zijn genot puurt uit seksueel contact met de doden”, zegt auteur Kevin Valgaeren uit Lovenjoel. “Het naamloze hoofdpersonage vertelt over het ontstaan van zijn perversie naar aanleiding van het overlijden van zijn eerste tienerliefde, over hoe hij na zijn studies een baan vindt bij een uitvaartcentrum, en over hoe zijn seksuele honger steeds groter wordt.”

Verontrustende schrijfervaring
“Het was niet mijn bedoeling om met ‘Engelenlust’ een boek te schrijven dat het laatste taboe van de week bespreekbaar wil maken, maar ik wou als schrijver proberen in het hoofd te kruipen van een individu wiens esthetische en ethische principes extreem ver van de onze verwijderd zijn. Niet om dergelijke misdadigers te kunnen begrijpen of begrip voor hun situatie te wekken, integendeel, maar om te pogen om de logische redenering achter dergelijke gruwelijke handelingen te achterhalen. Of ik daarin geslaagd ben, laat ik aan de lezer over. Voor mij was het alleszins een zeer verontrustende schrijfervaring. Ik geef toe dat necrofilie niet meteen een ontspannend onderwerp is. Er valt niets moois over te vertellen. Maar het is wel ongemeen boeiende materie.”

Roman met een donker kantje
“Engelenlust is veeleer een roman dan een thriller geworden, maar dat wil niet zeggen dat er enkele spannende elementen in verweven zitten. Het personage richt zijn memoires namelijk tot een jongedame die hij op het internet heeft leren kennen. Met dat meisje heeft hij afgesproken dat zij, na zijn nakende dood, gebruik zal maken van zijn stoffelijke resten. Maar om te weten te komen hoe dat afloopt, moet men uiteraard het boek lezen”, besluit Kevin Valgaeren.
Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Houtekiet en is te koop in de Leuvense boekhandel. www.krvalgaeren.com 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio