Beide bushaltes Lovenjoel Centrum worden omgevormd

Beide bushaltes Lovenjoel Centrum worden omgevormd

Foto: google

Bierbeek - Op de Tiensesteenweg in Lovenjoel worden beide bushaltes "Lovenjoel centrum" in Bierbeek heraangelegd vanaf 18/11/19. De aannemer werkt afwisselend in beide richtingen van Leuven en Tienen, ter hoogte van houthandel Jadimex en garage Lekenne en bepaalt zelf in welke rijrichting hij de werken opstart. Beide aanpassingen aan de bushaltes nemen ongeveer drie weken in beslag.

Op dit moment onderbreken de bushaltes het fietspad. De huidige bushaltes worden dan ook omgevormd naar een haltehaven met verhoogd perron. Het fietspad zal in de toekomst achter de bushalte afbuigen, zodat ook busreizigers bij het uitstappen niet op het fietspad terecht komen. De bussen halteren in de toekomst op de rijbaan van de Tiensesteenweg.

Anderhalve week hinder richting Leuven tijdens drukke ochtendspits
Het verkeer wordt geleid via tijdelijke verkeerslichten of versmalde rijstroken, afhankelijk van de werkmethode en ruimte voor de aannemer. Fietsers hebben doorgang tussen bakens op de afgesloten rijweg. Voornamelijk bij de start van de werken richting Leuven zal het verkeer tijdens de drukke ochtendspits hinder ondervinden. 
Als de werken het toelaten kunnen de tijdelijke werflichten voor de avondspits aan de kant gezet worden. Dit in functie van een betere doorstroming van het verkeer.
De nabijgelegen winkels blijven toegankelijk voor bezoekers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio