"Een hele klus was het", zeggen de vrijwilligers van de vzw Halaai Xale Gambia uit Lubbeek. "Enkele maanden geleden hadden we een oproep gelanceerd voor schoolgerief en schoolinrichting. Het materiaal stroomde binnen en we hebben het al die tijd gestockeerd op verschillende adressen. Vrijdag was het zover, dan kwam - met de steun van Gammol - de container toe en hebben we hem met vereende krachten geladen."

Astrid Costermans, bezieler van het project kon deze keer niet meehelpen, omdat ze momenteel in Gambia verblijft om de laatste hand te leggen aan de bouw van de nieuwe kleuterschool. "Binnen enkele dagen is ze opnieuw in 't land, maar in de paasvakantie reist ze opnieuw af naar Kartong, om de container op te halen in de haven en hem naar het dorp te brengen. Bij een gevulde container kan je best bijblijven in Afrika, want de chauffeur kan 'al eens de verkeerde afslag nemen', waardoor alle goederen kwijt geraken. Dat risico willen we niet nemen, daarom reist Astrid zelf altijd naar Gambia om ervoor te zorgen dat alles wat mensen geschonken hebben ook effectief ter plaatse aankomt."

Dank je wel

Halaai Xale werkte voor dit vervoer samen met, en kreeg steun van, de vzw Gammol uit Kessel-Lo. Samen werken ze aan de verbetering van het onderwijs in de streek.

"Wij willen alle gulle schenkers hartelijk danken. De eerste foto's van de schilderwerken van de school staan weldra al op de facebookpagina van de vzw. Vanaf de paasvakantie zal je daar ook de inrichting en de opening in september kunnen volgen."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio