Coronavirus: update maatregelen

Coronavirus: update maatregelen

Foto: webmd.com

Bierbeek - De gemeentelijke coördinatiecel volgt de situatie rond het coronavirus permanent op Woensdag 12 maart 2020 zaten ze samen en maakten ze enkele nieuwe afspraken. Hieronder een oplijsting.

De vertraging van de verspreiding van het coronavirus is momenteel een absolute prioriteit om een al te zware impact op de werking van ons zorgsysteem te vermijden. Rekening houdend met de info waarover we nu beschikken, werden vanmorgen met de gemeentelijke coördinatiecel volgende afspraken gemaakt:

-vrijetijdscentrum de borre, zaal de velpe en zaal het buurthuis sluiten vanaf vrijdag 13 maart preventief de deuren. Alle geplande activiteiten en evenementen worden geannuleerd. Organisatoren die onze infrastructuur huurden worden gecontacteerd om verdere afspraken te maken, zij krijgen hun huurgeld terugbetaald. Het Borrestaminee en café Het Buurthuis blijven geopend.
-de diensten van het gemeentehuis en OCMW, het containerpark en de bibliotheken de borre en Korbeek-Lo blijven geopend. We vragen expliciet de hygiënische richtlijnen van hogerhand strikt na te volgen (geen handen geven, afstand houden, …) en thuis te blijven als je ziek bent.
-organisatoren van andere evenementen buiten de gemeentelijke infrastructuur worden gevraagd hun activiteiten uit te stellen of te annuleren. Zij kunnen contact opnemen met de gemeente voor verder overleg en advies via corona@bierbeek.be.
-de Bierbeekse scholen beperken hun taken tot lesgevende activiteiten. Alle externe activiteiten zoals evenementen, uitstappen, bezoek bib, zwemles, … worden met onmiddellijke ingang geannuleerd.

Deze afspraken gelden vanaf morgen vrijdag 13 maart tot en met zondag 5 april 2020.

Volgende evenementen zijn alvast geannuleerd:

-Do  12/03: humorvoorstelling ‘Wa Make’ in de borre (tickethouders werden reeds geïnformeerd via mail)
-Do 12/03: infoavond Holle wegen voor landbouwers (de borre)
-Vr & za 13 & 14/3: restaurantdagen Rallyteam ’t Baarsjokske (de velpe)
-Vr, za & zo 13, 14 & 15/3: toneelvoorstelling Borrequito (buurthuis)
-Za 14/3: spaghettislag jeugdwerking Union Lovenjoel
-Za 14/3: Lenteconcert Harmonie Sint-Hilarius (de borre)
-Zo 15/3: ontbijt aan huis Chiro Hiperlie
-Zo 15/3: solidariteitsmaaltijd (’t Stichelke)

We verwachten snel bijkomende richtlijnen van de federale regering. Zodra deze bekend zijn zullen we jullie hierover opnieuw informeren.

Het is verder belangrijk om de maatregelen te volgen die de FOD Volksgezondheid heeft uitgevaardigd. De meest recente informatie over het virus vind je op www.info-coronavirus.be. Je kan ook het gratis telefoonnummer 0800/14 689 bellen. Voor specifieke vragen aan het gemeentebestuur kan je terecht op corona@bierbeek.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio