Sancta Maria Leuven neemt afscheid van een gouden generatie

Leuven - Omdat niemand dit maffe schooljaareinde kon voorzien, maakte leerkracht Michiel Crijns een herinneringsvideo voor de zesdejaars, die binnenkort de school zullen verlaten zonder proclamatie en zonder galafeest.

"Beste zesdejaars, ik mocht een groot aantal onder jullie in de klas hebben en daar voel ik alleen maar dankbaarheid voor. Van doodgewone lessen, doldwaze uitspattingen bij 'Taalent', een glimlach in de gangen tot verstoring van de openbare orde in Parijs: het was altijd genieten in jullie nabijheid. Jullie hebben veel memorabele herinneringen geschreven, maar eentje zal ik voor eeuwig en een dag koesteren. Toen op 2 december 2017 het bikkelharde nieuws over het overlijden van mevrouw Vanoorbeek (Annelies) binnensijpelde, viel de hemel, net als bij heel wat leerlingen, op mijn hoofd. Dat was een onwezenlijk verdrietige tijd, maar jullie aanwezigheid, jullie knuffels en de troostende woorden hebben me meer dan ooit doen beseffen dat leraar zijn op SML de mooiste job ter wereld is. Hoe bestaat het dat je zoveel ‘schone’ persoonlijkheden kunt verzamelen in een stadsschooltje? Heel erg bedankt daarvoor, want zulke gebeurtenissen zijn scharnierpunten in een mensenleven", zegt Michiel Crijns, leerkracht van Sancta Maria Leuven. 

Bijzondere generatie

"Ik baal er erg van dat jullie laatste weken op school kil en afstandelijk moeten verlopen. Jullie hadden meer die wie ook recht op legendarisch losbandige feestjes, maar onthoud vooral: Jullie. Tijd. Komt. Nog. Luister ook niet naar die doemberichten over de ‘weerloze, verloren generatie’. Als er één lichting klaar is voor de uitdagingen van de toekomst, dan is het die van jullie. Je beseft het misschien niet, maar op wereldpolitiek vlak hebben jullie bij leven nooit echt stabiliteit gekend: geboren in de nasleep van 9/11, piepjong bij de grote bankencrisis, de terreuraanslagen, de klimaatcrisis en nu corona. Na sombere jaren is er altijd hoop. Jullie gaan het maken!"

Video

"Voor de gelegenheid ben ik even in het schoolarchief gedoken om jullie toch een klein beetje te eren. De beelden zijn veel selectiever dan de talloze herinneringen, helaas zijn jullie dus niet allemaal vertegenwoordigd in de video:
https://vimeo.com/424372634"

Michiel Crijns wenst alle leerlingen heel veel succes met de examens en hoopt hen later nog af en toe terug te zien.  
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio