De kleuters van Opvelp gaan op bezoek bij de Sint

Bierbeek - Je zal het al wel vernomen hebben: de Sint is in ons land aangekomen. Hij bereidt zich in alle stilte voor om weldra de brave kinderen te belonen met speelgoed en lekkers. Toch vond de brave man in zijn drukke agenda nog een plaatsje om de kleuters van Opvelp te ontvangen in zijn Sinterklaashuis in Leuven.

De kinderen werden ontvangen door enkele pieten die hen door alle kamers van het mooie Sinterklaashuis loodsten.  In de aerobickamer mochten de kleuters mee dansen en in de gymkamer leerden ze over daken lopen en door schoorstenen kruipen.  Bij juf piet in de klas leerden ze een mijter, een staf en een baard tekenen en zongen samen mooie sinterklaasliedjes. De slaapkamer van de Sint, de badkamer, de speelgoedkamer, kortom, overal mochten de kinderen een kijkje nemen en was er wel iets leuks te doen samen met de pieten. De monden van de kleuters vielen letterlijk open bij het zien van al dat moois.

Het hoogtepunt was natuurlijk de ontmoeting met Sinterklaas in zijn gigantisch bureau.  De anders soms mondige kleuters, werden er even stil van.  Daarna mochten ze bij de kookpiet met zijn hele dikke buik zelf een doosje vullen met al het lekkers.  Speculaas, chocolade, koekjes, snoepjes en mandarijn, het paste allemaal in het doosje.
Na een fijne middag namen de kleuters en de juffen afscheid van de Sint met een dikke knuffel en hopen nu natuurlijk dat hij één van deze dagen hun huisje niet voorbij rijdt.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio