Sp.a en Groen in kartel naar Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Sp.a en Groen in kartel naar Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Dominiek Biebau van Groen en Cil Cuypers van sp.a. Foto: Cc

Bierbeek - De partijen sp.a en Groen hebben beslist om in Bierbeek samen naar de kiezer te gaan op 14 oktober 2012 omdat de programma’s van beide partijen dicht bij elkaar liggen en elkaar versterken.

'Groen en sp.a willen een constructief sociaal en duurzaam beleid voeren om verder te bouwen aan de toekomst van Bierbeek', laten sp.a en Groen samen weten. 

De rode en groene draad worden gevormd door gelijke kansen voor alle inwoners op gebied van wonen, mobiliteit, cultuur, sport en ontspanning, sociale voorzieningen, onderwijs. Het kartel streeft naar een duurzame ontwikkeling van Bierbeek op mensenmaat.

Het bundelen van krachten biedt het voordeel het aantal verkozenen te optimaliseren zowel voor sp.a als Groen en op deze manier beter het gemeentelijk beleid mee vorm te geven.
Groen en sp.a zullen één groep vormen om naar de kiezer te gaan, maar blijven wel twee partijen. Ze behouden dus hun eigen identiteit en werking met hun eigen achterban maar maken sluitende afspraken om de samenwerking te doen slagen.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio