Mobiel Team Geestelijke Gezondheidszorg gooit zijn deuren open

De medewerkers van Mobiel Team Oude Baan Leuven. Foto: Ann Peeters

Bierbeek - Het Mobiel Team Geestelijke Gezondheidszorg heeft als doel mensen met een ernstige, langdurige psychische kwetsbaarheid de steun te geven die zij nodig hebben om hun eigen leven in handen te nemen of te houden. Donderdag 16 februari was iedereen er welkom op hun opendeurdag.

Het Mobiel Team Geestelijke Gezondheidszorg is gehuisvest aan de Oude Baan 293 in Korbeek-Lo (Leuven).  Het richt zich tot mensen tussen de 16 en 65 jaar die door een ernstige en langdurige kwetsbaarheid ondersteuning nodig hebben op verschillende leefdomeinen zoals wonen, werken en financiën. Deze mensen worden in hun eigen leefomgeving begeleidt.

Het project werd opgestart in september 2011 en is dus nog vrij nieuw.  Streefdoel is om binnen twee jaar een 250-tal mensen te begeleiden. Het team bestaat uit 15 medewerkers en staat onder leiding van Mathias Dekeyser. 'De noodzaak om een mobiel team op te richten, is ontstaan door de afbouw van bedden in de psychiatrie en als alternatief voor een ziekenhuisopname', zegt projectleider Mathias Dekeyser.

Het Mobiel Team biedt hulp aan in crisissituaties, maar blijft de patiënten ook intensief opvolgen zolang het nodig is. Er wordt ook nauw samengewerkt met mensen uit de omgeving van de patiënt en met andere hulp- en zorgverleners.

De opendeurdag was een succes, iedereen kon er ongedwongen kennismaken met de mensen van het Mobiel Team en met hun manier van werken.  Wie meer info wenst, kan contact opnemen via mobielteamleuven@fracarita.org of tussen 9 en 12 u op het nummer 016/56.21.11.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio