Schepen Lieve Ver Poorten, N-VA, verlaat de politiek

Schepen Lieve Ver Poorten, N-VA, verlaat de politiek

Foto: Ann Peeters

Bierbeek - In het laatste huis-aan-huis-blad van N-VA Bierbeek meldt de partij dat schepen Lieve Ver Poorten niet meer opkomt bij de volgende verkiezingen. Vele mensen hebben hier vragen bij, wij vroegen haar om tekst en uitleg.

'Ja, het is waar', antwoordt Lieve Ver Poorten, 'ik zal er bij de volgende verkiezingen niet meer bij zijn. Met veel spijt heb ik deze beslissing genomen na rijp beraad. Als schepen van onderwijs, sport, lokale economie, gezin en seniorenbeleid heb ik een mooie kans gekregen om samen met mijn collega’s uit gemeenteraad en college te tonen dat politiek ook een positief gezicht kan hebben. Ik heb hard gewerkt en kijk fier terug op wat ik heb kunnen en mogen realiseren'.

Ondanks de hoop op een verderzetting van haar werk op de gemeente, heeft Lieve toch moeten beslissen om hier te stoppen. 'Bij de laatste verkiezingen was ik de enige N-VA verkozene in de nieuwe bestuursploeg. Ik begrijp volledig de ontgoocheling van de andere leden van mijn partij, maar ik kan geen begrip opbrengen voor de manier waarop ik werd behandeld. Met de verkiezingen in het verschiet is de kloof tussen mij en sommige mensen uit het bestuur erg groot geworden. De flyeractie tegen het voorontwerp structuurplan, tijdens mijn vakantieperiode, heeft mij in een moeilijk parket gebracht en heeft me doen besluiten dat ik op deze manier niet aan politiek kan en wil doen', vervolgt de schepen.

'Ik dank van harte alle mensen die in mij hebben geloofd en me hebben gesteund en geholpen. Ik hoop dat ik via deelname aan adviesraden en als vrijwilliger toch nog mee kan bouwen aan een gemeente waar het goed is om te wonen', zegt Lieve.

'Tot slot zou ik graag nog enkele onwaarheden rechtzetten die momenteel de ronde doen: ik zal niet op de lijst van CD&V, noch op een andere lijst opkomen. Ik stop niet omdat ik het werk van schepen heb onderschat en ik wil ook graag alle mensen geruststellen die vermoeden dat ik of één van mijn gezinsleden zwaar ziek zijn', besluit schepen Lieve Ver Poorten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio