Op een kier: verborgen erfgoed in Vlaams-Brabant

Op een kier: verborgen erfgoed in Vlaams-Brabant

Foto: www.bierbeek.be

Bierbeek - Zondag 17 juni zetten 80 monumenten in Vlaams-Brabant hun deur 'op een kier'. Deze monumentendag is een organisatie van de provincie Vlaams-Brabant. In onze gemeente kan je een kijkje nemen in de Sint-Hilariuskerk van Bierbeek.

Er zijn rondleidingen in de kerk voorzien om 14 en 16 uur.  Je krijgt er onder andere een woordje uitleg over de oorsprong van de Romaanse kerk uit de tweede helft van de 12de eeuw, de verbouwingen die ze onderging, de glasramen, de Barokke biechtstoelen, de grafstenen en het orgel.

Om 17 uur brengen Stijn Hanssens (orgel) en Annelynn Ballieu (vertelster) een Orgelsprookje voor jong en oud. Dit sprookje is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

In totaal gooien die dag 80 monumenten hun deuren open. 'U krijgt de kans het interieur van die monumenten te bekijken, en soms ook verrassende beelden en schilderijen te ontdekken. De openstelling van al die gebouwen is het werk van heel wat vrijwilligers - verleden jaar meer dan tweehonderd - die u ontvangen, een woordje uitleg geven of een heuse rondleiding houden', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor de provincie.

Wie meer info wil kan een kijkje nemen op www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/cultuur/erfgoed-en-monumentenzorg/op-een-kier/publicatie-op-een-kier-2012.jsp.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio