Wandeltocht met 40 schapen door Lovenjoel

Wandeltocht met 40 schapen door Lovenjoel

Foto: Ann Peeters

Bierbeek - In 2012 bestaan de “Landelijke gilden” 40 jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag ontstond het 4040 project. Gedurende het hele jaar worden er in heel Vlaanderen 40 uitdagingen uitgeschreven. De Landelijke Gilde van Lovenjoel viert mee. Ook zij gaan op zaterdag 23 juni een uitdaging aan.

Op zaterdag 23 juni om 15u gaan ze met een kudde van minimum 40 schapen 4 km door het dorp trekken, begeleid door minimum 40 leden. Ze nodigen daarbij iedereen uit om mee te wandelen.

De kudde start in Salve Mater en wandelt via de Keizerstraat, Stationstraat, Bruulstraat, Groenstraat, Bruulstraat, Stationstraat, Keizerstraat.  De tocht eindigt om 16u15 met een demonstratie schapendrijven en schaapscheren in Salve Mater.

'Aansluitend organiseren we onze gezinsbarbecue. Voor deze barbecue hebben er maar liefst 160 personen zich ingeschreven. Terwijl de volwassen genieten van een drankje en lekker eten, kunnen de kinderen zich uitleven op het reuzegroot springkasteel', zegt Stefaan Van Haegenborgh van de Landelijke Gilde Lovenjoel.  Inschrijvingen voor de BBQ zijn echter reeds afgesloten.

Landelijke gilde Lovenjoel is een gezinsvereniging met 185 leden. Een hechte groep van 17 bestuursleden organiseert jaarlijks een 15-tal activiteiten zoals eetfeest, fietshappening Ronde van Leuven, barbecuelessen, toneelavond, 3-daagse reis, enz.  De Landelijke Gilde Lovenjoel richt zijn activiteiten naar mensen van alle leeftijden en gezindheden: iedereen tussen 18 en 100 jaar kan lid worden.

'De landelijke gilde is een vereniging van mensen met een warm hart voor het platteland in onze gemeente. Sociale samenhang in ons dorp is onze topprioriteit. Om animo in Lovenjoel te brengen, organiseren we allerhande activiteiten die mensen bijeen brengen en/of het landelijke karakter van ons dorp benadrukken', besluit Stefaan Van Haegenborgh.

Meer info: www.landelijkegildelovenjoel.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio