De optocht was een groot succes. Het weer was prachtig weer, en de uitdaging is helemaal geslaagd. Opdracht was om met 40 schapen en 40 leden door het dorp te stappen.  'Wij waren met 60 schapen en 60 leden, en waren heel opgetogen dat meer dan 200 mensen ons gevolgd zijn', zegt Jan Verboven, voorzitter van de Landelijke Gilde Lovenjoel. 

Voorop in de stoet liepen twee doedelzakspelers die voor de nodige sfeer zorgden. Onderweg kwamen veel mensen naar buiten om te kijken naar dit spektakel.  Ook de kinderen vonden het fantastisch om achter de schapen aan te lopen.  Ouderen die de optocht niet te voet konden meelopen, namen plaats in de tractorwagen van Roger, die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een 'luxecar" met zitplaatsen.


Terug aangekomen in het Groot Park demonstreerde de herder, Patrick Stubbe, nogmaals hoe hij schapen kan drijven met zijn perfect afgerichte honden.
Alle aanwezigen werden door de Landelijke Gilde getrakteerd op een gratis drankje. De kinderen konden hun dorst lessen met een glaasje appelsap. Jan Vandervelpen had hiervoor zijn "sappentrapper" meegebracht.

Nadien waren er 180 hongerigen op de gezinsbarbecue in 't Stichelke. De kinderen konden er zich uitleven op een reuzegroot hindernissenparcours. De volwassenen genoten na van een prachtige zomerdag.

'We zijn blij met de inzet van al onze bestuursleden voor de organisatie van dit evenement, en zijn zéér blij met de grote opkomst van onze leden en sympathisanten. Het was leuk om aan het dorp te laten zien dat we een bloeiende vereniging zijn, waar zowel jong als oud zich thuis voelt', besluit Jan Verboven.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio