Boekenfeest in de Kinderberg

Bierbeek - De leerlingen van de tweede en derde graad van vrije school de Kinderberg sloten vrijdag de leesmarathon feestelijk af. Er werden maar liefst 450 boeken gelezen door de leerlingen van de school en dat mocht gevierd worden.

'Wij hebben de leesmarathon georganiseerd om het leesplezier bij onze kinderen te verhogen', zegt  Annie Van Rymenant, directeur Vrije School ‘De Kinderberg’. 'Per boek dat de kinderen lazen, werd er een fiche ingevuld.  We verzamelden maar liefst 450 fiches en zijn dan ook bijzonder trots op onze leerlingen, en hopen dat ze nu nog liever zullen lezen.' 

De leesmarathon werd afgesloten met een groot boekenfeest.  Verschillende lezertjes vielen in de prijzen en mochten uit handen van juf Lies en juf Lieselot een leeslampje, een bladwijzer, een boekensteun of een leesdekentje in ontvangst nemen. Steven Duyver van de bib had ook een aantal verrassingsomslagen van de bib meegebracht als prijs en las twee boekfragmenten voor. 

Maar Steven had nog een extra verrassing in petto: de leerlingen van het zesde leerjaar mogen binnenkort het bezoek ontvangen van schrijfster Detty Verreydt uit Leuven.

De 2 meest gelezen boeken waren: Luitje en de Limonademoeder voor de tweede graad en Spinder voor de derde graad.

Het boekenfeest werd afgesloten met een receptie met chips en fruitsap voor alle lezertjes.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio