Alle negen Beethovensymfonieën in een kamermuziekjasje

Alle negen Beethovensymfonieën in een kamermuziekjasje

Foto: Ann Vancoillie en Pieter Dhoore

Gent - Vanaf nu donderdag vertolken violiste Ann Vancoillie en pianist Pieter Dhoore maandelijks een symfonie van Ludwig Van Beethoven in Klaviercentrum Quatre Mains. Ze brengen kamermuziekversies van de volledige reeks wereldberoemde symfonieën. Bovendien grijpen ze de reeks ook aan om telkens Belgische muziek in de verf te zetten. De grootvader van Beethoven was namelijk een Belg.

Misschien heeft u al jaren zo’n cd-box met alle symfonieën van Ludwig Van Beethoven in uw collectie zitten. Herontdek deze muziek nu live in bewerkingen van Hans Sitt voor piano en viool. Niet in een grote concertzaal, maar in het intieme concertsalon “August de Schryver” van de nieuwe pianozaak Quatre Mains.

Ann Vancoillie is verbonden als soliste eerste viool bij de Vlaamse Opera en is daarbuiten actief in heel wat muziekprojecten. De jonge pianist Pieter Dhoore speelt niet alleen met Vancoillie, maar richtte bijvoorbeeld ook het Mahler Piano Duo op.

Naast Symfonie nr. 1 in C, op. 21 brengen Vancoillie en Dhoore nu donderdag dus ook Belgische muziek van onder meer Eugène Ysaÿe, Wim Henderickx en Wilfried Westerlinck.

Deze concertreeks wordt opgedragen aan David De Rudder, de bezieler van o.m. Hot Club De Gand en Club Reserva die overleed op 2 november 2015.

***

Praktisch:

"De 9 symfonieën van Beethoven versus Belgische muziek op 9 concerten." door Ann Vancoillie en Pieter Hhoore.

Wanneer? Op donderdagavonden 14/01, 18/02, 17/03, (extra concert 24/03),14/04, 05/05, 09/06, 6/10, 24/11/2016 en 26/01/2017

Locatie: Quatre Mains Klaviercentrum, Kwaadham 52, 9000 Gent.

Tickets reserveren kan door een e-mail te sturen naar mail@quatremains.gent of via telefoon 09/233 80 59. U betaalt 12€ voor 1 concert (30€ voor 3 concerten, 75€ voor de hele cyclus van 9 concerten), kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting.

Alle info over de volledige reeks kan u bekijken via de websites van Ann Vancoillie en Pieter Dhoore.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio