Elf cultuursnoepjes in één week. Bowie op film en Lady Linn matinaal

Elf cultuursnoepjes in één week. Bowie op film en Lady Linn matinaal

Foto: Youtube

Gent - Er gaat geen week voorbij in Gent, of er passeert een grote naam. En als Bowie niet live komt, is daar een heel goede reden voor. Kinepolis brengt hem toch naar Gent. En Lady Linn gaat matinaal, en de draken vliegen nog altijd over Gent. 11 cultuursnoepjes met veel verschillende kleuren en smaken.

Bowie Event
Dinsdag, Kinepolis

David Bowie missen we al een jaar. Kinepolis organiseert een special event om het gemis wat te verlichten. De film “David Bowie is” duikt met het publiek in de unieke expo die ooit in het Londense Victoria en Albert Museum werd georganiseerd. Verschillende special guest en specialisten vertellen in de film over de bijzondere persoonlijkheid van Bowie.
Meer info

Viktor
Woensdag, Café Video

Viktor is een vijfkoppige popgroep. Kenmerkend voor hun sound is de piano en meerstemmigheid. Dilys Cosemans (zang en gitaar) en Nina Kortekaas (piano en backing vocals) begonnen ongeveer vijf jaar geleden samen muziek te schrijven. Later vervoegden bassist Jef Van Den Abbeele en Jonas Boutsen (drummer en percussionist) zich bij de band. Drie jaar terug doken ze de studio Audioworkx in, waarbij ze hulp kregen van producer Werner Pensaert (U2, Hooverphonic, Rammstein...). In 2013 releasten ze het reslutaat van die opnames, hun eerste EP "Child Again". 
Meer info

Anima Eterna, Frans Dierencarnaval (Saint-Saëns)
Woensdag, Muziekcentrum De Bijloke

Het caravalseizoen in Gent moet nog uitbarsten, maar in de concertzaal van de Bijloke begint men er al aan. Net iets anders. De Franse componist Camille Saint-Saëns schreef onder meer “Le Carnaval des Animaux”. Het is een satirisch en grappig stuk dat in 14 deeltjes een halve dierentuin beschrijft.  

 

Meer info

Juliana Yazbeck
Vrijdag, De Centrale

De Amerikaans-Libanese zangeres Juliana Yazbeck neemt geen blad voor de mond. Op haar twitter account bestempelt ze zichzelf als “political, uninhibited, raw, Arabic melodies x soul x hip hop poetry”.  Met één been in de het Westen en één been in het Midden Oosten staat deze artiest in De Centrale op het perfecte podium.

 

Meer info

Lost Souls Carnaval

Zaterdag, Kleine Kunst

De Kleine Kunst bestaat twee jaar en dat wordt gevierd met een feestweekend. Zaterdag nodigen ze ‘Lost Souls Carnaval’ uit. Lost Souls Carnival zijn Gentse vrienden van vroeger met elk hun eigen muzikaal verleden en inspiratiebronnen. De volle, vuile gitaarsound doet denken aan bands als Black Sabbath, The Black Angels , Unida, Graveyard.... De melancholische mondharmonica verraadt 'delta blues'-invloeden uit het Mississippi van eind de jaren '60. Voeg daarbij een stem die griezelig veel op het buitenechtelijke kind van Jim Morrison en Glenn Danzig lijkt, en je weet dat je hier met een stevige cocktail te maken hebt.
Meer info

Wim Claeys en zijn schuune bende
zaterdag - bij’ de vieze gasten

Wim Claeys brengt op zijn onnavolgbare manier oude en nieuwe Gentse folksongs tot leven op zijn nieuwe cd "Wim Claeys, een Schuune bende". Sinds Walter De Buck hem dat ene duwtje gaf – “Gij zou wa meer moeten zingen, gij” – is het hek van de dam voor de man die we vooral kennen als de trekzakspeler van Ambrozijn, de stichter van het Boombal, als cabaretier in de huid van Karel Waeri en zijn theatershow IJZER.

Zijn 'schuune bende' zorgt voor de nodige grooves waardoor het geheel een poppy-rocksound meekrijgt. Dit alles overgoten met een portie blazers maakt van de cd zoals ze in Gent zouden zeggen: 'Een vree wijze plaat'. 
Meer info

Expo Draken
Nog tot 28 mei 2017, STA°M

Het stond in de sterren geschreven. Met zo’n imposante draak bovenop het Belfort, die over heel Gent tuurt, moest het STA°M ooit wel een drakenexpo organiseren. En het is zover. De kindvriendelijke expo loodst uzelf en uw kroost door het fascinerende drakenuniversum.
Meer info
 

Foyer Matinee met Lady Linn Duo
Zondag, Handelsbeurs

Lien De Greef is één van onze warme Gentse muzikale stemmen. Ze voelt zich in veel watertjes en settings thuis. Voor dit intieme middagconcert (start 11u) in de Handelsbeurs kiest ze voor een accoustische set met contrabasbegeleiding door haar vriend Filip Vandebril. Anticipeer efficiënt op die "blue monday" die eraan komt, en laaf u aan Lady Linn.

 

Kapitein Winokio ABC, zing maar mee
zondag - Capitole Gent
Zoals elke Kampioen moesten ook Kapitein Winokio en zijn muziekmatrozen op de zeevaartschool het alfabet onder de knie krijgen. Ze schreven logboeken vol met woorden die echte zeebonken moeten kennen: Albatrosgooien, Bakboordbrood, Chronischediami, Dekdweilen, Eksteroog, Fermewind,…Visfilet, Weerhaken, Yogamatroos en Zeeziekzonderzorgen! En nu jongleren Kapitein Winokio, Mevrouw De Poes en de Muziekmatrozen met 26 letters en 7 muzieknoten: ABC, kom en zing mee!
Meer info

RedCoat
zondag, Café de Loge

RedCoat is in de koude winter van 2010 ontstaan toen Hanneke Oosterlijnck de gitarist Jeroen Knapen tegen het lijf liep. Samen werkten ze haar liedjes vol zieleroerselen uit. Momenteel worden ze ook versterkt met cello (Jasmijn Lootens) en contrabas (Quinten De Vlaeminck) RedCoat brengt pure, doorleefde, akoestische en eigenzinnige nummers. Een unieke stem ondersteund door krachtig gitaarspel levert eigentijdse, ontroerende of stevige melodieuze songs.
Meer info

Meer info

Karibu Orchestra
zondag - Café Charlatan

Sinds 2015 versmelt Karibu Orchestra ritmische invloeden uit de rijke West-Afrikaanse muziekcultuur met moderne hedendaagse jazz/funk. Ze halen onder andere hun invloeden bij Snarky Puppy, Aka Moon, Avishai Cohen, Weather Report, Black Flower en Christian Scott. De groove in het ritme is de slaande hamer en er is vrijheid voor improvisatie. Karibu Orchestra maakt geen compromissen en neemt de muziekliefhebber bij de kraag met hun veelzijdige composities.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio