The New What Now stelt nieuwe productie "Mirrors" voor in Miry

Acht jonge componisten en evenveel videokunstenaars kijken samen in de spiegel

© (c) The New What Now

Ze brengen al enkele jaren spannend werk, de componisten en muzikanten van het Gentse collectief The New What Now. Maar de lat mocht blijkbaar nog een beetje hoger. Een metertje of zo. Voor "Mirrors", hun nieuwe productie op dinsdag 25 april in Miry (3 dagen later ook in Antwerpen), liet het collectief 8 componisten dialogeren met 8 videokunstenaars. Ontdek de muziek van de toekomst, in het jasje van vandaag.

An Rosiers

The New What Now (TNWN) is een Gents collectief van en voor jonge componisten en muzikanten. Elk seizoen zorgt TNWN voor frisse concerten die grenzen verleggen en jonge kunstenaars een platform bieden.Ook met de nieuwe productie "Mirrors", het grootste project van TNWN tot nu toe, krijgt het publiek een uniek inzicht in de ontwikkeling van jonge componisten en muzikanten. Voor dit concert bundelen liefst 21 jonge artiesten de krachten voor de muziek van morgen. En er is meer dan muziek. Acht opkomende componisten (waaronder Liesbeth Decrock, Adam V. Clarke, Jonathan Bonny en Ruben De Gheselle) en acht dito videomakers (o.a. Diogo Baldaia, Baltasar Thomas en Maxime Gourdon) besnuffelden elkaar maandenlang om te kijken waar hun disciniples elkaar konden raken. De voorstelling focust op het idee van achtergrond en voorgrond, beweging en stilstand, evolutie en revolutie. De splinternieuwe muziek wordt uitgevoerd door 5 muzikanten van Ensemble deCompagnie, onder leiding van pianist Mathias Coppens. "Mirrors" wordt slechts tweemaal uitgevoerd, één keer in Gent (25/04), vervolgens in Antwerpen (28/04). Daarna is ook deze muziek van de toekomst definitief een herinnering. Snel zijn is dus de boodschap.Een tip van de sluier van "Mirrors" kan u alvast hier bekijken:

***

Praktisch:The New What Now presenteert in samenwerking met Ensemble deCompagnie "Mirrors", Componisten ontmoeten videokunstenaarsdinsdag 25 april, 20u, MIRY concertzaal, Gentvrijdag 28 april, 20u, Conservatorium Antwerpen, zwarte zaalMeer info en tickets (€ 8 volwassenen, € 5 studenten) via de website van The New What Now.

Video

Meest gelezen uit de buurt