Uw culturele afkoeling voor deze week.

Uw culturele afkoeling voor deze week.

Foto: CULTUURAGENDA

Gent - Het is buiten broeiend heet en het zweet loopt in dikke druppels van ons lijf. Dan komt deze verfrissende lijst cultuur als geroepen. Besprenkel jezelf met wat coole rock van Derek & The Dirt of de frisse stem van Geike Arnaert. Beiden terug van weggeweest! Lees verder en misschien kunnen deze tips je cultuurdorstje wel lessen.

maandag 19 juni, 21u00, Café Trefpunt, gratis
Sophia Ammann is zangeres en songwriter met Canadese roots. Frontvrouw van Little Dots en o.a. actief bij Ansatz der Maschine. Van jongs af aan voelden Leonard Cohen zijn songs aan als thuiskomen, vandaag brengt ze, samen met Gianni Marzo (Isbells, Ansatz der Maschine,…), hommage aan Cohen op eigen wijze. 

Logos Robotorkest
Dinsdag 20 juni, 20u, Logos Foundation

De robots komen eraan. En dat is niet noodzakelijk een science fiction nachtmerrie, integendeel. Dit kan u zelf ervaren in Logos Foundation. Het meer dan 60-koppige Logos Robotorkest heeft orgels, slagwerk, blazers en instrumenten in haar rangen waarvoor zelfs nog een naam moet worden uitgevonden. Ontdek hoe bovenmenselijke muziek klinkt.
Meer info

Wand
dinsdag 20 juni, 20u30, DOKkantine

Fans van Thee Oh Sees, Tame Impala en Ty Segall: Wand komt naar ons land! Dit kwartet uit Los Angeles serveert al een aantal jaren beestachtige psych-rock en fuzzriffs met invloeden uit filmsoundtracks, progressieve rock, sixties psychedelica, acid funk, glam rock en Britse folk. Bands als Hawkwind, The Flaming Lips, David Bowie of The Soft Machine zijn nooit ver weg.
Meer info

Boekvoorstelling Karin Slaughter: Goede Dochter
Woensdag 21 juni, 20u, Bibliotheek De Krook

Nog een paar vierkante centimeter over in die koffer voor een vakantieboek? Wie houdt van spannend, kiest misschien voor “Goede Dochter” van Karin Slaughter. Deze week kan u trouwens persoonlijk kennis maken met deze bestsellerauteur. Ze draagt niet alleen haar lezers, maar ook de bibliotheken een warm hart toe. En daarom komt ze graag naar de Krook.
Meer info

Geike Arnaert (try out) 
Woensdag 21 juni, deuren vanaf 19u30, NEST

Zes jaar na haar eerste soloalbum For the Beauty of Confusion is Geike Arnaert klaar om nieuw materiaal op te nemen. Vóór ze dat doet, wil ze alles eerst laten horen aan een intiem publiek. Het is al bijna 10 jaar geleden dat Geike Arnaert Hooverphonic verliet om haar eigen verhaal te schrijven. Na samenwerkingen met Spinvis (Dorleac) bracht Geike For The Beauty of Confusion uit.
meer info

Sound al Kouter
Donderdag 22 juni, 19u00, Handelsbeurs

De Internationale Vluchtelingendag rekt in Gent zowat uit tot een hele week. De Gentse Lente i.s.m. IN-Gent en Handelsbeurs organiseren op donderdag een culturele avond ontmoetingsavond met literatuur (Kader Abdolah, Iraans-Nederlands schrijver en columnist), kunst, slampoetry (Martijn Nelen) en muziek (Haydar Hamdi, Tunesische oriëntal dub) én podia voor de lokale artistieke bijdrage van mensen op de vlucht. Een avond om nieuwe woorden, vormen, klanken en smaken uit Gent op te snuiven.
Meer info

Derek & the Dirt
Donderdag 22 juni, 22u00, Zaal Charlatan

Derek is een veelzijdige creatieve singer-songwriter die vroeger in de rockband Derek & the Dirt (1989 -1993) zat en die samen met Yves Meersschaert het duo Derek & Vis (1995 -2001) had. “Oh by the way” en “Petit Lapin” waren hun respectievelijke hits. De cd’s van Derek & the Dirt werden geproduced door Thé Lau, Paul Despiegelaere en Patrick Riguelle.
Meer info
 

Orchestre Poly Rythmo de Cotonou
Donderdag 22 juni, deuren vanaf 19u30, DOK

Laat je onderdompelen in de tropische sound van Orchestre Poly Rythmo de Cotonou, al 60 jaar de aanvoerders van de West-Afrikaanse voodoofunk. Het oudste Afrikaanse orkest komt uit Benin, en combineert traditionele muziek uit hun land met Amerikaanse soul & funk, Nigeriaanse afrobeat, Congolese rumba, Ghanese high-life, Franse pop en Afro-Cubaanse ritmes. Poly-Rythmo trad op met internationale sterren als Fela Kuti, Manu Dibango en Gnonnas Pedro en Fatoumata Diawara. Feest verzekerd!
Meer info

Théâtre Magnetic "3 petits cochons"
Zaterdag 24 juni, Kalanderberg, gratis

Nog even aftellen voor de magie van het onverwachte straattheater tijdens de Gentse Feesten. Maar zaterdag kan u al even helemaal wegdromen bij de voorstelling van Théâtre Magnetic. Het wereldberoemde verhaal van 3 kleine biggetjes werd vertimmerd tot een gek objectentheater. Streetlife deluxe en blije kinderen tijdens een wandelingetje in het stadscentrum.
Meer info

Pierkesbal 
Zaterdag 24 juni, 14u, Pierkespark, gratis

Al voor de achtste keer gaan zaterdag alle remmen en riemen los voor het Pierkesbal. Nog geen perfecte outfit? Kom hem ter plekke in elkaar naaien. De organisatie zorgt voor een klerenstapel, naaimachines en een pashokje. Kinderen zijn meer dan welkom en krijgen zelfs hun eigen kinderfuif met DJ Juliette Retteketet.
Meer info


What is Love en Jen Zimberg
zaterdag 24 juni, 20u00, Concertzaal Trefpunt

WHAT IS LOVE? 
Nana Woo (Zuid Korea) brengt een voorstelling van autobiografische verhalen en oosterse mythologie, verweven met poëzie en euritmie. Felipe Vignolo (Uruguay) begeleidt haar met zijn warme Latijns Amerikaanse gitaarklanken. Dit duo creëert voor het publiek een ontroerende ervaring in ruimte en tijd, een must see voor ieder die samen met hen op zoek wil naar wat de liefde is… Voor deze voorstelling in Gent worden ze begeleid door gastmuzikant Diede Verpoest op de viool. 

JEN ZIMBERG
Singer-songwriter Jen Zimberg komt uit de Hudson Valley in New York. Deze zomer toert ze met haar nieuwe nummers, onder andere geïnspireerd door het leven van Jeanne d’Arc, door Europa. Jen brengt moderne folk met een heldere stem boven een fingerpicked gitaar. Haar poëtische teksten en integere muziek zetten de luisteraar in innerlijke beweging en creëren een gevoel van verwondering en herkenning. Kom genieten van dit intiem concert waarbij het persoonlijk doordringt tot het universele… 

Caitlin
Zondag 25 juni, 20u30, Caf' de Loge, vrije bijdrage in hoed

Caitlin bestaat uit singer-songwriter Katleen Van den Bossche, drummer Bert De Pauw en gitarist Patrick Steenaerts. Samen spelen zij Katleen's songs in een half akoestisch/half elektronisch jasje.
meer infohttp://vi.be/caitlinmusic


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio