Uw 11 dosissen cultuur: voor elke dag één en in het weekend mag het wat meer zijn

Uw 11 dosissen cultuur: voor elke dag één en in het weekend mag het wat meer zijn

cultuuragenda Foto: cultuuragenda

Gent - Een bescheiden indiaanse zomer duwt het echte herfstweer nog wat richting eindjaar. Hopelijk blijft het mooie liedje heel de week duren. Klinkeroever en de Student Kick off worden namelijk dubbel gesmaakt als de zon van de partij is. Hoe Gent u op cultureel vlak deze week kan bekoren, zetten we graag voor u op een rijtje.

Steven De bruyn & Eugene Chadbourne
maandag 25 september, 20u15, Handelsbeurs

Gentenaar en harmonicaspeler Steven De bruyn en de Amerikaanse Eugene Chadbourne kruisen de degens tijdens dit foyerconcert. In een licht geschifte wereld van free-impro-country-western-bebop, vinden deze twee baanbrekers elkaar sinds 2006. Ooit verrasten ze het Handelsbeurspubliek tijdens Kraakpand. Nu maken ze zich, gewapend met een harmonica en een banjo, klaar voor een nieuw hoofdstuk. Een ode aan Johnny Paycheck.

Sarah Jane Scouten and the Honky Tonk Wingmen
dinsdag  26 september, 21u00; Café Missy Sippy, gratis

Voorstelling van haar nieuw album "When the Bloom Falls From the Rose". Sarah Jan Scouten is een fenomenale zangeres en brengt een eigenzinnige band mee en steekt country muziek in een vrouwelijk, modern en excentriek jasje.
meer info

Student Kick-off
woensdag 27 september, vanaf 13u00, Sint-Pietersplein, €1

Student Kick-Off is hét grootste studentenwelkomsfestival in Vlaanderen. Wat in 2006 begon met 7 studenten en 9000 toeschouwers op het Kramersplein is uitgegroeid tot een vaste waarde onder de Gentse muziekevenementen. Een evenement dat jaarlijks over de 30.000 toeschouwers naar het Sint-Pietersplein lokt. Dit jaar prijken onder andere Gers Pardoel, De Ketnetband, De Ertebrekers en Radio Guga Baúl op de line-up.
meer info

De Beren Gieren, cd release
donderdag 28 september, Handelsbeurs

Als de "Beren Gieren" baren, dan komt er veel kraambezoek. En dat zal donderdag niet anders zijn. Het jazztrio stelt zijn vijfde album Dug Out Skyscrapers voor. De plaat werd geproducet door Koen Gisen. En alsof dit nog niet volstaat als cadeau, gooit de Handelsbeurs er ook nog eens een concert van het Amerikaanse Unnatural Ways bovenop, waar gitariste en zangeres Ava Mendoza de plak zwaait.Meer info


Drawing Days, tekenfestival
vrijdag 29 september t.e.m. 1 oktober, Bijlokesite (festivalcentrum) en heel Gent

De opvolger van The Big Draw palmt 3 dagen Gent in met meer dan 110 tekenactiviteiten. En vergis u niet. Iedereen kan tekenen. En mocht u dat niet geloven, neem dan zeker deel aan een tekenworkshop (bijvoorbeeld "Bureaucratisch tekenen") of krabbel wat op de tekenmuur. Genieten van andermans tekenkunsten hoort er natuurlijk ook bij. Er is een raamtekenroute in de binnenstad, kinderen kunnen zoeken naar de gekke figuur Wasco in de stad en de galeries openen hun deuren extra vroeg tijdens Gent Matinee. 
Meer info.

Brussels Jazz Orchestra & Bert Joris / Maria Mendes Quintet
vrijdag 29 september, 20u, Bijloke Muziekcentrum

De Bijloke ontvangt deze week opnieuw één van de warmste, Brusselse exportproducten: Brussels Jazz Orchestra (samen met Bert Joris). BJO zorgt steevast voor straffe producties. Diezelfde avond hoort u ook de innemende, Portugese zangeres Maria Mendes. Haar kwintet kan onder meer uitpakken met de lievelingspianist van Toots, Karel Boehlee.
Meer info

Klinkeroever, gratis
zaterdag 30 september en zondag 1 oktober, Gentse Rive Gauche

Jawel, ook Gent heeft een "Rive Gauche". Al wie ooit links van de Leie ging wonen, bevindt zich namelijk op linkeroever. En één van de bijzonder fijne redenen om op linkeroever te wonen, is het Klinkeroever festival. Gezellig en toch een enorm aanbod van concerten. Maak uw borst nat met Leiewater voor onder meer Fulco Ettervanger, The Antler King, Les Tigresses Rouges, Karel Van Marcke en Liz Aku. 
Meer info

The Future Dead & Emotional
zaterdag 30 oktober, vanaf 19u30, concertzaal Trefpunt

Release show van de nieuwe cassette van de Gentse lofipopgroep the Future Dead met support door Emotional.
Lofi helden uit Gent met duidelijk Westvlaamse roots. Ze stellen de cassette Go Slow voor die via FONS Records uitkwam. Support wordt gedaan door de dromerige bedroom pop van special guest Emotional.
meer info

Hariria
zaterdag 30 september, 20u30, bij’ De Vieze Gasten

Het Harira ensemble is een muzikaal ensemble dat de muzikale diversiteit van Gent weerspiegelt. Harira betekent letterlijk ‘mix’ maar is vooral bekend als de Marokkaanse eetsoep met verschillende ingrediënten. Zo is ook het Harira ensemble een bonte mix van stijlen en genres: Congolese soukous, Iraanse psych-rock, Iraakse choubi, Soedanese percussie, West-Afrikaanse reggae, Caraïbische ritmes en West-Vlaamse rap. Sinds januari 2017 kwamen verschillende nieuwkomers/vluchtelingen met muzikale talenten of interesses uit hun thuisland wekelijks samen in de concertzaal van Trefpunt vzw om er te werken aan eigen nummers. Daarbij stond vooral informeel leren en onderlinge uitwisseling centraal: elke deelnemer leerde de andere bepaalde muzikale stijlen en ritmes aan uit zijn eigen repertoire om zo te komen tot de nieuwe eigentijdse sound van Gent. Verwacht vooral ritmische protestsongs, dansbare reggae en catchy teksten.
Harira is een co-productie van De Gentse Lente en Trefpunt vzw met medewerking van IN-Gent en Bij’ De Vieze Gasten en met steun van de Vlaamse Overheid.
meer info

Indian Summer voor Villa Voortman

Zaterdag 30 september vanaf 14 uur, Vogelenzangpark, vrije bijdrage

Niet minder dan 5 bands in de namiddag, vanaf 14 uur: White Bird, The Cat's Whiskers Band, A Blue Velvet, Speeches, en de Voortmannen. En dan dat avondprogramma: Sioen, Bruno Deneckere, Nils De Caster, Billy & Bloomfish en Radio Gaga. Geef toe, wie wil dit soort groepen niet in zijn villa?


Moonai People
Zondag 1 oktober, 22u00, Café Charlatan, gratis

Moonai People is meer dan een singer-songwriter plus band. Met hun mix van intieme luisterliedjes en dansbare grooves passen ze zowel in donkerbruine kroegen als op festivalpodia. Inspiratie halen ze bij artiesten als Wilco, Paolo Nutini, Calexico, G Love and Special Sauce én bij zichzelf. Het resultaat zijn eerlijke songs met harmonieuze vocals en een eigen sound, van hartenbrekers tot billenkletsers, voor dochters en hun vaders.
meer info

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio