Festival brengt vijf dagen Turkse muziek in Gent

Istanbul Ekspres uit de startblokken: drie tips

Istanbul Ekspres uit de startblokken: drie tips

Foto: (c) De Handelsbeurs en De Centrale

Gent - Een echte grootstad is een melting pot. Zeker wanneer het over muziek gaat. In Istanbul is die ketel gigantisch. Er pruttelt niet alleen eeuwenoud, oriëntaals erfgoed in. Ook jazz, pop, rock en nieuw klassiek borrelen er in op. Istanbul is ook een stad waar een pak verschillende gemeenschappen de straten deelden en delen. Vandaag komen daar nieuwe groepen, bijvoorbeeld uit Syrië bij. Stof genoeg om een muziekfestival rond te brouwen. De Handelsbeurs en De Centrale presenteren daarom jaarlijks Istanbul Ekspres. Vijf dagen lang ontdekt u vanaf woensdag 15 november tot zondag 19 november op beide plekken talent uit Istanbul. De uitverkochte Fasil avond met hapjes in de Centrale is ondertussen ook hier een klassieker. Drie andere tips van De Gentenaar uit het goed gevulde programma.

1. Ceylan Ertem (donderdag 16 november in de Handelsbeurs)

Istanbul boven tijdens dit festival, maar dat neemt niet weg dat de Stad ook op de korrel genomen mag worden. Zangeres Ceylan Ertem, de vrouw op het campagnebeeld van het festival, houdt van straffe, sterke madammen en kijkt met een scherpe bril naar het leven in Turkije. Kijk alvast even mee hoe ze zingt met haar handen. Later diezelfde avond duikt u in de psychedelische rock van Mogollar.


 

2. The Secret Trio (zondag 19 november in De Centrale)

Klarinet, kanun en oed. Deze drie instrumenten volstaan om wervelende combinaties te maken tussen de improvisatie uit het Midden Oosten, dansritmes van de Balkan en meer Westerse klassieke muziek en jazz. The Secret Trio herbergt drie steengoede muzikanten.
Net voor The Secret Trio krijgt u trouwens een concert van Tristan Driessens. Met het Soolmaan Quartet versmelt hij ook Turkse muziek, klassiek en jazz.


 

3. De festivalpas
De derde tip is misschien wel de slimste. Want met een festivalpas hoeft u helemaal niet meer te kiezen. Voor 25 euro (zonder de uitverkochte fasilavond) pikt u gewoon alles mee. Een onklopbare prijs voor een 5-daagse citytrip Istanbul (in eigen land).

***

Meer info over het festival via deze website.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio