8 cultuurtips: How did we get here?

8 cultuurtips: How did we get here?

Foto: (c) Bluebird

Gent - Elk mogelijk resterend gaatje in uw weekkalender wordt genadeloos dicht geplamuurd met deze cultuurtips. Voor elke dag van de werkweek loodsen we u langs heel wat moois. En in het weekend kan u de agenda- en andere stress wegdansen tijdens een Classical Music Rave. Maar als de enige vraag op uw lippen blijft "How did I get here?", dan sturen we u zondag naar de Erfgoeddag. Voor David Byrne himself is het nog even wachten tot Gent Jazz.

Whisper Party
maandag 16 april, 21u00, Café Trefpunt

Jonas De Meester (King Dalton, Les Bandits de Belleville), Jan Marcoen (Lil Dix, The Leslies) en Margot De Ridder (MMZL, Les Bandits de Belleville) stellen hun nieuwe band voor.  Op een 5-tal maanden schreven ze een hele set bijeen! Whisper Party laat zich inspireren door bands als de Beach Boys, Velvet underground, The white stripes en Moldy Peaches. Ze brengen, zoals ze zelf zeggen, een heel eigen ‘soft pop punk’ repertoire en focussen op moody fluisterliedjes. Fleur dat saaie begin van de week op in Trefpunt Café.
meer info

James Elkington
dinsdag 17 april, deuren 20.00u., Bar Mirwaar, gratis

James Elkington is geen klinkende naam, maar zijn muziek doet het wel! De naar Chicago uitgeweken Britse gitarist verdiende z'n sporen vooral als sessiemuzikant en vaste side man bij klinkende namen als Jeff Tweedy (Wilco) en Richard Thompson (Fairport Convention), maar kwam in juni 2017 voor het eerst naar buiten met eigen solowerk. Bar Mirwaar is een nieuw café in het historisch stadscentrum van Gent, nabij het Gravensteen.
meer info


Hommage Leonard Nolens
dinsdag 17 april, 14u, Oude Vismijn, gratis

Dichter Leonard Nolens in de bloemen zetten tijdens een colloquium met boekvoorstelling, daarvoor leek KANTL de organisatoren een perfecte plek. Was dat even buiten de populariteit van Nolens gerekend. KANTL bleek te klein, en het evenement verkast naar de Oude Vismijn. Iedereen mag gratis deelnemen aan de studienamiddag en boekvoorstelling van “Nolens handboek”, georganiseerd door Poëziecentrum, KANTL en Vakgroep Letterkunde (afdeling Nederlands) en . Als kers op de taart krijgt Nolens dan ook een eredoctoraat van Universiteit Gent. En nog één ding. Niet schrikken als u die dag op straat door een wildvreemde lappen tekst van Nolens in het oor gefluisterd krijgt. Het zijn de performers van Auw La die voorbijgangers zullen laten delen in de feestvreugde voor Leonard Nolens.
meer info, inschrijven vooraf is nodig en kan via 09/265.93.40 of secretariaat@kantl.be

Imagine Raymond ft. Dijf Sanders & Victor Van Rossem
woensdag 18 april, 20u15, Handelsbeurs

Jeugdherinneringen vervagen, de ene al sneller dan de andere. Maar de kans is groot dat een reeks muziekjes uit uw kindertijd gebetonneerd zit in uw achterhoofd om er later tijdens uw meest dementerende momenten terug uit te komen. Zoals de soundtracks van Bugs Bunny, Daffy Duck, The Ren and Stimpy Show of The Simpsons. Het brein achter veel van deze muziek, de Amerikaanse muzikant en componist Raymond Scott, is er niet meer. Maar zijn erfenis is te heerlijk om er niet mee aan de slag te gaan. Dat dacht ook saxofonist Michel Mast die er zijn muzikale vrienden van WoFo (en enkele vrienden) bij haalde en de groep voor de gelegenheid omvormde tot Imagine Raymond. Het jazzsextet nam ook elektro-tovenaar Dijf Sanders aan boord en videomaker Victor Van Rossem.


meer info


Bluebird
donderdag 19 april, 21.00u., Café Missy Sippy, gratis

Bluebird liet zich opmerken in de live blues jams van café Missy Sippy. Ondertussen groeide de band uit tot een vaste waarde in Klein Turkije. Eerder namen de jonge helden van Bluebird  De ? een live-CD op in Missy Sippy. Ondertussen is deze glanzend ingeblikt en komen zij deze vol bravoure presenteren!
meer info

Seekaman
vrijdag 20 april, 20.30, Bij’ De Vieze Gasten

Een optreden van Seekaman, Ghanese reggaeband van Gentse bodem kan in twee woorden samengevat worden: Positive Vibes!
Abaa Poliwa, aka Stick of Moses is naast zanger en gitarist ook de voornaamste tekst -en muziekschrijver van de groep. Het is een man met een boodschap én een groot muzikaal talent. Hij wordt omringd door een keur aan muzikanten en zangeressen die altijd wel zin hebben in een feestje. Seekaman brengt reggae, afrobeat, highlife… alles overgoten met een pittig Ghanees sausje.
meer info

Classical Music Rave
zaterdag 21 april, 21u, Muziekcentrum De Bijloke

Een nachtje clubben op … klassieke muziek. Dat is het uitgangspunt van de Classical Music Rave. Heel wat klassieke muziek danst lekker weg. En dat zal u geweten hebben in de tot dansvloer omgebouwde concertzaal. Onder meer een kleinzooen van Prokoviev is dj van dienst. Maar ontdek ook de klassieke chill-ou, workshops en lezingen, een slo-mo room met 7 seconden galm en een aria-karaoke waar je all the way je lievelingsaria’s mag brullen naast bijvoorbeeld een vleugelpiano.
meer info

Erfgoeddag
zondag 22 april, verschillende locaties, gratis

De keuze op Erfgoeddag is zoals steeds verschroeiend. Eén activiteit springt er wel bovenuit. In RAY, de glazen serre naast de Sint-Niklaaskerk, worden tijdens de expo “Wat als” 10 opmerkelijke en gewaagde keuzes uit het Gentse erfgoedverleden belicht. Het waren stuk voor stuk cruciale keuzes die het uitzicht van Gent mee bepaald hebben. Bezoekers krijgen ook een gratis boekje mee met de geschiedenis van deze tien locaties.
Meer info
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio