Cultuurkalender. Begin de week met een stevige brok liefde

Cultuurkalender. Begin de week met een stevige brok liefde

Foto: if

Gent - Hoe kort kan een week zijn, als er elke avond iets cultureels te beleven valt in de stad. Valentijn valt dit jaar op donderdag, maar maandag verzamelen schrijvers, dichters en publiek al in de Opera voor Saint Amour. Woensdag kan Gent met Uma Chine in de Handelsbeurs proeven van een nieuwe groep rond zangeres-gitariste Nele De Gussem. En in het weekend staat de Gentse broers van Curtis Alto voor de eerste keer met een eigen show in de Vooruit. Ontdek en beleef.

Saint Amour
maandag 11 februari, 20.00u., Opera Gent

Een vijfentwintigjarig bestaan. Het is niet veel liefdesrelaties gegeven. Maar het event Saint Amour viert trots dit mooie jubileum. Vieren mee de liefde: Tommy Wieringa, Philippe Claudel, Bregje Hofstede, Delphine Lecompte en een pak andere liefdesambassadeurs. Sven Speybrouck laat iedereen zich welkom en gegeerd voelen.


meer info

Ozferti
maandag 11 februari, 20.30u., Cafe Trefpunt, gratis

Of het handig is om met een masker op te treden, betwijfelen we een al tijdje. Toch treedt Ozferti, een karakter gecreëerd door Fransman Florian Doucet, gemaskerd op. Naast ilustrator is Doucet ook muzikant en beatmaker. Zijn elektronische muziek is Afrikaanse gekruid. Noem het Afrogrime, Ethiopop of Nubische Bass. Ozferti's muziek is een amalgaan van Ethiopische, Eritrese, Nigeriaanse invloeden gemixt met elektronica, jazz en hip hop. Onmogelijk om stil te blijven staan. Dansen op maandag zowaar! 

Meer info

Mooneye
dinsdag 12 februari, 20.00u., Café Barbroos (Oude Beestenmarkt), gratis

In 2017 won Mickey Doyle als singer-songwriter het Jonge Wolven-concours. "Alleen is maar alleen," moet hij gedacht hebben. Mickey werd Mooneye en er schaarde zich een band achter de zanger-gitarist. Mooney bracht onlangs een titelloze Ep uit en vuurde die onder andere als voorprogamma van Intergalactic Lovers en Great Lake Swimmers af op zijn publiek. Mooney brengt indiefolk waar je melancholisch van wordt. De stem van Michiel Libberecht moet daar voor iets tussen zitten.

 meer info

Adam James Sorensen
woensdag 13 februari, 20.00u., Café De Loge, gratis bijdrage in hoed

Nog wat indiefolk, maar dan overzeese. Amerikaan Adam James Sorensen komt naar café de Loge met de Amerikaanse toetsenist Matthew James Fullen en de Nederlandse snarenvirtuoos Jan van Bijnen. Kabbelende songs die je instant weemoedig maken. En dat daags voor Valentijn. 
meer info

 

Broere 2.0, muzikaal–literaire voorstelling met Bart Moeyaert, Esmée Bos en Bart Voet
woensdag 13 februari, 20.00u., Muziekcentrum De Bijloke

Wie opgroeit met 7 broers, wordt groot in een minidorp in huis. De herinneringen en anekdotes die schrijver Bart Moeyaert heeft aan zijn kindertijd, blijven hem inspireren. 15 jaar geleden pakte hij hierover al uit met de knappe ‘Broere’-voorstelling. Nu gaat hij nog een stapje verder en neemt hij ook de muzikanten Esmée Bos en Bart Voet mee op familieuitstap.
Meer info

Uma Chine (cd-release) / support: Headwalking
woensdag 13 februari, 20.15u, Handelsbeurs

Nele De Gussem, die u misschien kan kennen van Maya's Moving Castle, kan zowel met de gitaar als met toetsen en haar stem overweg. Ze verzamelde bovenop de tweelingzussen van Binti ook nog drie muzikanten met jazz-achtergrond rond zich en heeft nu met Uma Chine haar eigen groep. Poprock met experimentele invloeden, zonder dat het te moelijk wordt, zegt ze in een interview.

 

Little G. Weevil
woensdag 13 februari, 21.00u., Café Missy Sippy, gratis

De diaspora van de blues rijkt tot in Hongarije. Little G. Weevil, is een internationaal tourende zanger-gitarist en singer-songwriter die de blues op meesterlijke wijze speelt. Word jaloers op zijn buitengewone fingerpickingtechniek waarmee hij talloze bluesstijlen aankan. Hij presenteert zijn zesde album 'Back in Alabama'.
meer info

Geboeide valentijnsrondleiding: het museum van de misdaad
donderdag 14 februari, vanaf 19.00u., STAM

Je doet je best om elkaar elk  jaar te verrassen, maar deze date zal je geliefde niet zien aankomen. Bezoek nu donderdagavond de expo het musem van de misdaad, terwijl jullie samen in de handboeien hangen. Die handboeien krijg je nadien mee naar huis. Samen met de sleutels.
Meer info

Savina Yannatou & Primavera en Salonico
donderdag 14 februari, 20.00u., De Centrale

Liefde en verlies wandelen samen door het leven. Savina Yannatou creëerde er een warme voorstelling rond, gebaseerd op traditionele liederen uit het Middellandse Zeegebied, maar ook eigen nummers. Deze Griekse muzikanten zorgen donderdag voor een rode gloed in de Centrale.
Meer info

Sherman
vrijdag 15 februari, 22.00u., Zaal Charlatan

Steven Bossuyt brengt onder de artiestennaam Sherman een derde EP uit. Sinds hij in 2011 onder de radar kwam, werkt hij gestaag aan zijn carrière. Vrijdag staat Sherman er alleen voor en brengt zijn songs 'Solo-Electric' met synths, stem, piano, gitaar, loops en een laptop.

Meer info

Arumbu
zaterdag 16 februari, 20.30u., Zaal Trefpunt

ARUMBU heeft vanuit onze hoofdstad een rechtstreekse verbinding met Barcelona. De rumba-fusionband brengt dansbare liedjes met melodieën recht vanuit het hart. Tijdens hun reis door Zuid-Europa speelden Jonas Mertens en Marta Meix Garcia in 2015 hun solorepertoire als straatmuzikanten en dit sloeg aan bij het publiek. Ze werden uitgenodigd om verschillende keren op te treden en zo werd Arumbo geboren. Voor de fans van Ojos de Brujo, Chambao en Amparanoia...

meer info

Bart Peeters
vrijdag en zaterdag 15 en 16 februari, 20.00u., Capitole

Wegens succes verlengd: de'Brood voor Morgenvroeg'-tournee. Twee jaar geleden stond Bart Peeters ook al een volledig weekend in het Capitole (lees hier review).

meer info

Curtis Alto
zaterdag 16 februari, voorprogramma 20.00u, Concertzaal Vooruit

De Gentse broers Mathias en David Roelandt verloren op 2 maart van vorig jaar hun broer Maxim. Vorige zomer stonden ze op Tomorrowland en deden elders het voorprogramma van The Chainsmokers en Justice.
Het duo producet house met een edgy electro kantje, met een heel eigen signature sound als gevolg. Op 16 februari staan de broers met hun eerste grote eigen live show de Vooruit. Muziekliefhebbers mogen zich verwachten aan een energierijke show vol nieuwe nummers, uitgewerkte sounds, een live set-up en een vloeiend samenspel tussen muziek, visuals en licht. Faithless is alvast een fan.

meer info

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio