Tien vurige Gentse cultuurtips verschijnen miraculeus

 Tien vurige Gentse cultuurtips verschijnen miraculeus

Foto: Klaas Vandromme

Gent - De Gentse band 'Fifty Foot Combo' surft al een kwarteeuw op een golf van schreeuwende gitaren. En dat moet gevierd worden. Spijtig genoeg is het feestje in de Vooruit uitverkocht. Geen nood. Er is altijd de kalender vol tips waar je je cultureel orgasme zorgvuldig op voorhand kunt plannen.

Sunset Rollercoaster
maandag 10 juni, deuren 19.30 u., DOK

Een Rollercoaster zouden we het niet noemen, tenzij er een fluffy bekleding voorzien is. Sunset Rollercoaster is een zeskoppige synthpop band uit Taiwan die niet in zijn eigen achtertuin is blijven spelen. Als je houdt van breed uitgesmeerde synths op een bedje van 80's cocktaildrums, wordt je hier wel ondersteboven van.
meer info

Anderslander (try out)
donderdag 13 juni, 20.30 u., Café de Loge, vrije bijdrage in hoed

Gitarist Thomas Vanelslander deelde al het podium met Luc Devos, Sam Bettens en Hannelore Bedert. Na het heengaan van Devos richtte hij zijn eigen band Helsinki op. Als Anderslander treedt hij solo op. Donderdag ondergaan zijn nieuwe nummers een lakmoesproef met jullie als muzikale barometer.
meer info

Karivaani Orkestra
donderdag 13 juni, 21.00 u., Café Missy Sippy, gratis

Ooit heetten ze Stompin' Caravan, maar sinds april 2019 worden ze liever Karivaani Orkestra genoemd. Het Gentse collectief deelt een passie voor jazz en wereldmuziek. Samen met de nieuwe naam ontpopte er zich een eerste single Dive. 


meer info

Pjeroo Roobjee, boekvoorstelling
donderdag 13 juni, 20.00 u, Herberg Macharius

Gastheren Wim Opbrouck en Christophe Vekeman houden een nagelnieuw boek boven de doopvont. Pjeroo Roobjee, schrijver en beeldend kunstenaar, schreef de roman ‘Composteer mij’. Vorige week ontving hij van de VUB nog de eerste Luc Bucqouye-prijs voor zijn opmerkelijke oeuvre.
meer info

Karibu Orchestra
zaterdag 15 juni, 20.30 u., Café Kleine Kunst, gratis

Karibu Orchestra spreekt met je af op de raaklijnen tussen jazz, metal hiphop en funk. Dit leidt niet tot een overwelmende potpourri van drie stijlen te veel. Sluit je ogen en je blijft niet rechtstaan. Karibu is een lekkere cocktail!


meer info

Archeologiedagen
Vrijdag 14 juni t.e.m. zondag 16 juni, diverse locaties zoals Sint-Niklaaskerk en Korenmarkt

We kennen in Gent boekenmarkten, bloemenmarkten, eetmarkten, rommelmarkten, en nu verwelkomt die marktenfamilie een nieuwe telg: de archeologiemarkt (zaterdag). Het is één van de leuke events in het kader van de Archeologiedagen in Vlaanderen. Shoppers en wandelaars stoten op de Korenmarkt op een heus middeleeuws kampement met troubadours, gevechtskunstenaars en een smid.
meer info

Global Water Dances,
zaterdag 15 juni, Sint-Baafsplein (fontein)

Over heel de wereld bundelen professionele dansers en liefhebbers zaterdag hun danskrachten. Ze werkten aan een reeks choreografieën om aandacht te vragen voor het belang van water voor de mensheid. Wie weet wordt u wel meegezogen in een bezwerende waterdans.
meer info

The Antler King
zaterdag 15 juni, 20u30 u., Bij' De Vieze Gasten

The Antler King is het geesteskind van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Sinds 2011 werken ze gestaag aan een pad van catchy indiepop met prachtige vocale harmonieën en kruimels psychedelica. ‘Ten for a Bird’ is de derde studioplaat van The Antler King, de plaat van de bevestiging. 
meer info


25ste Internationale Opera-Artiestenmis met Jet Van Dam
zondag 16 juni, 10u30, Sint-Michielskerk

De artiestenmarkt kent u al, maar wist u dat dit jaar reeds de 25ste editie van de Internationale Opera-Artiestenmis wordt georganiseerd? Het concept trekt operamuziek binnen in de kerk. Dus geen ingetogen mompelgezangen, wel exuberante, levendige muziek. Een tip om uw zondagochtend feestelijk in te zetten.
meer info

Expo, afstudeerwerken Academie voor Beeldende Kunst
vanaf zondag 16 juni tot en met zondag 23 juni. Weekends van 10 tot 18 uur, weekdagen van 18 tot 20 uur, oude bibliotheek, Woodrow Wilsonplein

Nest is al een tijdje dicht, maar af en toe gaat het vroegere bibliotheekgebouw aan het Woodrow Wilsonplein, maar uitzonderlijk gaan de deuren er nog wel eens open. Voor de EXPO van de werken van de studenten Academie voor Beeldende Kunst bijvoorbeeld. Er zijn tal van disciplines en kunstvormen: animatiefilm, beeldhouwkunst, fotografie, grafiek, illustratie en beeldverhaal, keramiek, schilderkunst en tekenkunst
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio