Ghelamco Arena blijft zondag dicht, kampioenenfeest in centrum Gent

Gent - Het grote kampioenenfeest van AA Gent zal zondag niet plaatsvinden in de Ghelamco Arena. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om erbij te zijn, wordt toch een feest in het centrum van de stad voorbereid. Plaats van het gebeuren wordt het Emile Braunplein, het plein tussen de Sint-Niklaaskerk en het Belfort.

Morgen speelt AA Gent de laatste match van het seizoen tegen Anderlecht. De wedstrijd zou op groot scherm in de Ghelamco Arena worden uitgezonden. Daarna zou in het stadion een feest volgen met optredens, dj-sets en aanwezigheid van de spelers uit Brussel. AAGent-abonnees kregen sowieso een zitje. De overige 4.500 tickets gingen in een mum van tijd voor één euro de deur uit.

'Toen we beslisten dat we zondag iets zouden organiseren in het stadion, wisten we nog niet zeker of we kampioen gingen worden', aldus AA Gent-voorzitter Ivan De Witte aan VTM Nieuws. 'Nu dat wel zeker is, is het idee ontstaan om deze unieke prestatie in het stadscentrum te doen. Op het Emile Braunplein (het plein tussen de Sint-Niklaaskerk en het Belfort, red.) zullen grote schermen opgesteld worden. 

Boottocht

'De spelers zullen dan aangevoerd worden via bootjes die het centrum van de stad zullen binnenvaren. De supporters kunnen de spelers dan ook begroeten tussen het Justitiepaleis en de Gras- en Korenlei. Daarna volgt het ceremonieel gedeelte op een podium op het Braunplein', aldus De Witte. 

Gisteren werd nog gezegd dat een kampioenenfeest in het centrum er zeker niet zou komen om de politiediensten niet nog meer te belasten. De opbrengst van de verkoop van de tickets voor de Ghelamco Arena gaat naar het Kinderkankerfonds, maar wie dat wil, krijgt zijn ticket terugbetaald.

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.