Toch tweede kandidaat voor rectorverkiezingen aan UGent

Gent - Er heeft zich op de valreep toch een tweede duo kandidaat gesteld voor de rectorverkiezingen aan de UGent. Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger nemen het op tegen Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe.

Binnenkort starten aan de UGent de verkiezingen voor een nieuwe rector en vicerector. Vandaag was de laatste dag om kandidaturen in te dienen. Twee duo's hebben dat uiteindelijk gedaan. De kandidatuur van Rik Van de Walle, decaan van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, en Mieke Van Herreweghe, hoogleraar Engelse taalkunde, was al langer bekend. Met Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger is er op de valreep een tweede duo bijgekomen. Van Huylenbroeck was van 2008 tot 2015 decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en is momenteel Academisch Directeur Internationalisering aan de UGent. Hij was bij de vorige rectorverkiezingen in 2013 ook kandidaat.Kandidaat-vicerector Sarah De Saeger is hoogleraar aan de vakgroep Bio-analyse. Haar expertisedomeinen zijn voedselveiligheid en voedingsmiddelenanalyse. Beiden zetelen in de Commissie Ontwikkelingssamenwerking (COS) van de Universiteit Gent, waar Van Huylenbroeck ook voorzitter van is. Ze willen inzetten op duurzaamheid, hogere slaagpercentages en een nieuwe participatieve managementstructuur. Van de Walle en Van Herreweghe maken van vertrouwen, maatschappelijke betrokkenheid en maximale ontplooiingskansen hun speerpunten.

De eerste stemronde loopt van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 april. Om verkozen te worden is een tweederdemeerderheid nodig.

Bekijk de programma's van de twee kandidaten op:

http://rikenmieke.ugent.be/

https://guidosarahdurven.net/

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio