Gepeste Hulshoutenaar (19) wil verleden achter zich laten met film

Gepeste Hulshoutenaar (19) wil verleden achter zich laten met film

De eerste draaidag van de film 'Alleen' vond plaats in Heverlee. Foto: Anne Van Meerbeek

Hulshout - Jorrit Ferket (19), student Multimedia en gewezen inwoner van Hulshout, is samen met enkele enthousiastelingen de opnames gestart van de speelfilm 'Alleen'. Het is een prent rond pesten en zelf ontdekking. De film zal zich voornamelijk in de studentenstad Leuven afspelen. De bedoeling is om jongeren bewust te maken dat pestgedrag absoluut niet kan.

Jorrit is zelf meer dan 10 jaar extreem gepest en dit op alle mogelijke momenten van de dag. Inmiddels heeft hij de negatieve ervaring verwerkt en heeft hij zijn leven weer helemaal op de rails gekregen, maar toch wil de man met de prent 'Alleen' komaf maken met dit vreselijke verleden.

Bende vrienden

Op zaterdag 7 februari hield een  gemotiveerd team van acteurs, figuranten en crewleden onder leiding van Jorrit Ferket een eerste draaidag aan het station van Heverlee. “Dit was meteen een gigantisch succes', aldus Jorrit. 'De sfeer op de set was uitstekend en iedereen zag het meteen zitten om mee te blijven werken aan dit project, want de filmopnames gaan in totaal toch ongeveer een half jaar in beslag nemen. De meesten kenden elkaar nog maar een paar uur, maar het leek alsof zij al jaren de beste vrienden zijn. We zijn zeer gehecht geraakt aan elkaar. Hier zijn zeer mooie nieuwe vriendschappen uit ontstaan die ongetwijfeld voor het leven blijven.” zegt Jorrit Ferket, productieverantwoordelijke van 'Alleen'.

'Alleen' is een film rond pesten en zelfontdekking. In een eigen geschreven verhaal willen Ferket en zijn vrienden de kijker duidelijk maken wat pesten nu echt is, welke impact dit heeft op het dagelijkse leven van jongeren en hoe men uit die put kan geraken. 'Ik ben daar het prachtigste voorbeeld van. Desondanks mijn zeer moeilijke jeugdjaren heb ik de moed nooit helemaal laten zakken. Ik heb altijd het positieve uit alles gehaald en nu ben ik fier op wie ik ben en wat ik doe. En dit voorbeeld wil ik heel wat jongeren laten volgen', luidt het.

Sponsors gevraagd

De filmproductie is geen commerciële zet. 'We zijn allemaal studenten en gaan hier zeker niet rijker van worden. Integendeel. We gaan hier eerder een paar euro’s armer van worden,' vult Jorrit aan. Momenteel wordt de film 'Alleen' gemaakt met een budget van 0 euro. 'We zijn dan ook dringend op zoek naar sponsoring van instanties, bedrijven, lokale handelaars', klinkt het.


Voor meer info surf je naar de Facebook-pagina van Alleen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio