Feestzaaltje Varenwinkel wacht op controle brandweer

Feestzaaltje Varenwinkel wacht op controle brandweer

De socialisten trokken mee het dossier van de openstelling van de kapel van Varenwinkel voor culturele activiteiten. Foto: Alain Trappeniers

Herselt - De brandweer zal binnenkort een controle uitvoeren in het toekomstige feestzaaltje in Varenwinkel. Dat heeft schepen van Lokale Economie Ronny Korthout (CD&V) bekend gemaakt.

Een tijdje geleden is beslist dat voortaan bepaalde culturele activiteiten toegestaan zijn in de kapel van Varenwinkel. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de vraag van de inwoners.

Voor de ruimte gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld kleine feestjes en tentoonstellingen moet de brandweer een controle uitvoeren en eventuele problemen detecteren. "Binnenkort zal de brandweer een plaatsbezoek afleggen", zegt schepen Ronny Korthout. "Pas als de nodige vergunningen in orde zijn, kan een gedeelte van de ruimte als zaaltje gebruikt worden."

Afbouw kerkdienst?

In de marge van het veiligheidsvraagstuk van de kapel liet Korthout ook weten dat er op termijn mogelijk om de twee weken een kerkdienst zal plaatsvinden in het gebedshuis. Momenteel is dat nog een keer per week.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio