Ramselse leerlingen palmen Europese ministerraad in

Ramselse leerlingen palmen Europese ministerraad in

De Ramselse leerlingen van Vrije Basisschool De Bolster vergaderden met gedeputeerde Peter Bellens over energievraagstukken. Foto: IF

Herselt - Gedeputeerde Peter Bellens zat gisteren de Europese ministerraad voor Energie voor in Kamp C, het Centrum voor duurzaam bouwen en wonen in Westerlo. Moet elk dorp verplicht worden windmolens te plaatsen? Daarover stemden de leerlingen van het zesde leerjaar van Vrije Basisschool de Bolster uit Ramsel. Zij speelden de ministers in de ministerraad.

"De Europese Unie heeft een steeds grotere impact op ons dagelijks leven en verdient daarom de nodige aandacht in het onderwijs", motiveert gedeputeerde voor Europese Samenwerking Peter Bellens. Na de ministerraad nam een gids van Kamp C het luik ‘energie’ verder onder de loep.

De ministerraad kadert in de Reizende Europaweken van Europa Direct provincie Antwerpen. Op twee uur tijd worden de leerlingen EU-experten: het ontstaan van de Europese Unie, de 28 lidstaten, de uitbreidingen, de belangrijke verdragen en zelfs de begroting van het Europees Parlement kennen voor hen geen geheimen meer. “Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe Europa werkt en welke invloed de Europese Unie heeft op de ontwikkeling van hun eigen streek. In de reizende Europaweek krijgen ze op een interactieve manier een basiskennis over het ontstaan en de werking van de EU mee”, aldus Bellens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio