Hondentherapeute slaapt vijf dagen bij asielhonden

© Alain Trappeniers

Hondentherapeute Inge Pauwels (37) van de Booischotse/Hulshoutse Toscanzahoeve zal voor het goede doel vijf dagen tussen de honden slapen in het asiel van Aarschot. Ze wil geld inzamelen om honden aan een baasje te helpen.

Alain Trappeniers

Van 16 tot 20 mei zal hondengedragstherapeute Inge Pauwels van de Toscanzahoeve, op de grens van Booischot en Hulshout, de nacht doorbrengen in een hok, tussen de dieren. Ze doet dat in het asiel van Aarschot, waarmee ze al jaren samenwerkt. Ze wil 10.000 euro ophalen door zich te laten ‘verzorgen’ middels donaties van weldoeners. Het geld gaat voor 40% naar het asiel zelf, en voor de rest naar andere goede doelen.

‘Hoe makkelijk ik het zal hebben, zal volledig afhangen van hoe gul er wordt gegeven’, zegt Pauwels. ‘In ruil voor een donatie van 50 euro kan men mij boeken om me ‘uit te laten’, zoals je dat met een hond zou doen. In dat halfuurtje kan ik dan bijvoorbeeld vragen beantwoorden over uw hond, dus zie het als een miniconsultatie.’

De Booischotse staat zichzelf echter nog wel wat menselijk comfort toe. ‘Ik zal niet uit een bakje eten, nee’, lacht ze. ‘Ik ben trouwens ook vegetariër, dus dan is hondenvoer geen optie.’ Het asiel van Aarschot bevestigt dat Pauwels ook gebruik zal kunnen maken van sanitaire voorzieningen, zoals het toilet en de douche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus