Betaalbare vrije tijd voor iedereen

Hulshout - Het gemeentebestuur en het OCMW van Hulshout voeren de vrijetijdspas in. Met de pas wil het bestuur ervoor zorgen dat elke inwoner kan deelnemen aan het vrijetijdsleven in de gemeente.

 “De vrijetijdspas geeft recht op een korting van 50 procent op de toegangsprijs van de vrijetijdsdiensten jeugd, sport, cultuur, bibliotheek, senioren, personen met een handicap en toerisme”, zegt OCMW-voorzitter en schepen Anja Leflot (CD&V). “Ook aan de kassa van de provinciale domeinen ontvangen de houders een korting.”

Niet iedereen komt in aanmerking voor de vrijetijdspas. “Het pasje is voor inwoners die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de ziekte- en invaliditeitsverzekering, zij die een tegemoetkoming genieten van het OCMW, de overheidsdienst sociale zekerheid of pensioengerechtigden. Ook bewoners die in budgetbegeleiding, budgetbeheer of collectieve schuldenregeling zitten, komen in aanmerking”, luidt het.  De aanvraag voor de vrijetijdspas  kan ingediend worden bij de  gemeente of OCMW.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio