Trendwatcher Patrick Retour uit Hulshout gaat vol voor vrede

Trendwatcher Patrick Retour uit Hulshout gaat vol voor vrede

Patrick Retour heeft met Time4peace een opvolger klaar voor Time2stop. Foto: Alain Trappeniers

Hulshout - Trendwatcher Patrick Retour uit Hulshout en de uitgeverij Averbode hebben met “Time4peace” een opvolger klaar van het gewaardeerde “Time2stop” (tegen pesten en cyberstalken). In het (voor)lees-en liedjesboek gaan de initiatiefnemers vol voor vrede.

Verhaal met zes jongeren

In “Time4peace” maakt de lezer kennis met zes jongeren uit alle windstreken. Dries wordt geconfronteerd met onvrede op school en in zijn gezin en besluit om ertussenuit te knijpen. Onderweg maakt hij vrienden: de moslim Abu-Jamal, een weeskind; Willem-Frederik, een joodse jongen uit Nederland; een stoere eenhandige Amerikaan en moedige meisjes uit Bangladesh en Tsjaad. Het zestal moet de harde realiteit onder ogen zien, want oorlogen, gewapende conflicten en moordaanslagen teisteren onze planeet. Gaandeweg krijgt hun missie uiteindelijk vorm…

Meezingen en doe-tips

“Het (voor)lees-en liedjesboek, met bijgevoegde cd, nodigt je uit om mee te zingen”, aldus de schrijver. “Het boek bevat heel wat informatie over vrede en conflict, net als creatieve en actieve doe-tips. Voor gebruik in de klaspraktijk werden heel wat muzische werkvormen geïntegreerd.” Een kippenvelmoment op de cd is volgens Retour het liedje “Selfie Blues” gezongen door Nalu. Bart Verschueren weet te ontroeren met “Toen konden kinderen kinderen zijn”, Patrick Retour swingt en raast als een trein op “Bede voor vrede”. “En we hebben ook een opmerkelijke dancemix van de song “Time4peace” op de cd staan, van de hand van deejay Da Tom Faith-ality”, aldus nog de trendwatcher. De tekeningen zijn van de hand van Bart Vantieghem.

Praktisch

Prijs: 29,95 euro. Te bestellen via deze link

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio