Fritz Van Clemen (WZC Sint-Barbara) zoekt andere baan

Fritz Van Clemen (WZC Sint-Barbara) zoekt andere baan

Fritz Van Clemen zoekt andere oorden op. Foto: Alain Trappeniers

Herselt - Fritz Van Clemen (43), algemeen directeur van het WZC Sint-Barbara in Herselt stopt ermee. “Ik stop liever nu dan een burn-out te krijgen. Maar ik vertrek in een goede verstandhouding”, benadrukt hij.

Wat Van Clemen morgen gaat doen, weet hij nog niet. “Ik wilde eerst hier afscheid nemen en ik kijk wel wat volgende week brengt. Maar ik wil iets doen met mensen. Of dat nu in de zorgsector of het onderwijs is, maakt niet uit. Ik zie wel wat er op me afkomt", aldus de gewezen directeur.

Bewoners en personeel lopen binnen en buiten bij hem. Ze willen allemaal nog iets komen zeggen. “Spijtig dat hij stopt”, zeggen Yvonne en Mathilde. “Hij is een goed mens. Ik hoop dat de volgende net is als hij.” Maandag nemen de voorzitter en de clusterhoofden het takenpakket over tot het bestuur opvolging heeft gevonden.

Toen Van Clemen in 2009 begon, telde het rusthuis 154 bedden. “Nu zijn dat er 204. We hadden toen ook maar 40 assistentiewoningen. Nu zijn dat er 82. We zijn nog bezig met renoveringen", luidt het nog. Vier jaar geleden vierde Van Clemen en zijn bewoners nog het 50-jarig bestaan van Sint-Barbara.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio