Liberale begrotingsvoorstellen niet weerhouden

Liberale begrotingsvoorstellen niet weerhouden

De liberale begrotingsvoorstellen en de vraag tot burgerparticipatie werden niet weerhouden. Foto: Photo News

Hulshout - Liberaal oppositieraadslid Frank Ponsaert diende tijdens de afgelopen gemeenteraad enkele begrotingsvoorstellen in. Ze werden door de meerderheid niet aanvaard.

Voorstellen

Oppositieraadslid Frank Ponsaert (Open Vld) diende tijdens de laatste gemeenteraad van het jaar een tiental naar eigen zeggen becijferde begrotingsvoorstellen in. "De belangrijkste aanpassingen zijn de voorgestelde verlaging van de opcentiemen op de personenbelasting van 7 naar 6,5 procent, de verlaging van de opcentiemen van de onroerende voorheffing van 1.300 naar 1.100 en de invoering van een burgerparticipatie", aldus Ponsaert.

Burgerparticipatie

Met de invoering van een burgerparticipatie wil Open Vld 100.000 euro investeringsbudget vrijmaken in de periode 2017, 2018 en 2019. Er zou een lijst met investeringen opgesteld worden. "Waarbij elke fractie in de gemeenteraad twee voorstellen indient, net als het schepencollege", aldus Ponsaert. "Daarna zouden de burgers op een transparante manier geraadpleegd worden en beslissen de inwoners welke projecten uitgevoerd worden." Volgens Ponsaert is er financiële ruimte om de voorgestelde aanpassingen door te voeren.

Voorstellen niet weerhouden

Het gemeentebestuur ziet het financiële beleid anders en wees de voorstellen van Ponsaert af.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio