Oud-gemeentesecretaris brengt poëzie en kleinkunst in De Loods in Aarschot

Oud-gemeentesecretaris brengt poëzie en kleinkunst in De Loods in Aarschot

Milo Anthonis stelt zijn dichtbundel annex cd voor in Aarschot, Westerlo, Herselt en op de boekenbeurs in Antwerpen. Foto: Alain Trappeniers

Aarschot / Herselt - Al wie nu vrijdagavond 6 oktober nog niets gepland heeft, kan voor een gratis voorstelling naar De Loods in Aarschot. Niemand minder dan Milo Anthonis, de Herseltse oud-gemeentesecretaris, stelt er zijn dichtbundel annex cd "Iedereen kan alles..." voor. De Aarschotse kunstenaar Warre Moons zorgt voor enkele tekeningen bij de gedichten.

De auteur van het gedichtenboek en de componist van de nummers op de cd is Milo Anthonis, ere-voorzitter van de federatie van gemeentesecretarissen van de provincie Antwerpen. Hij was gedurende bijna 30 jaar secretaris van de gemeente Herselt en docent aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Milo was ook zes jaar advocaat aan de balies van Mechelen en Turnhout en assistent aan de school voor criminologie van KU Leuven. Milo stichtte in 1979 het jongerenopvangcentrum “De goede plek” in Herselt, nu in Geel. Vorig jaar ging Milo op pensioen.

Rust roest

Omdat “rust roest” zette Anthonis door met wat hij al tientallen jaren doet: dichten en muziek maken. Het resultaat: de dichtbundel annex cd “Iedereen kan alles”. Het werk bevat dertig gedichten, een cd met zeven zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes en vier potloodtekeningen van de Aarschotse kunstenaar Warre Moons. Moons maakte bij vier gedichten telkens een tekening.

“Klaartje”

“Ik heb heel veel geschreven maar vooral ook veel weggegooid”, vertelt Milo. “Wat ik absoluut wilde overhouden zit in de gedichten en de liedjes van de cd.” Met het liedje “Klaartje”, dat verwijst naar jongeren waarmee Anthonis werkte in de psychiatrie, behaalden Milo en zijn groep twee keer een onderscheiding tijdens een talentenjacht bij de toenmalige BRTN.

Praktisch

Het boek wordt vrijdagavond voorgesteld (om 20.30 uur) in de Knoet (De Loods) in Aarschot. Er zijn plaatsen beschikbaar Op 14 oktober om 20.30 uur is Milo te gast in de Krekke in Westerlo. Op 19 oktober, eveneens om 20.30 uur, speelt hij een thuismatch in zijn inmiddels volgeboekte huiskamer in Herselt. Milo signeert het werk op 5 november om 16 uur op de boekenbeurs in Antwerpen, hal 1, stand 126. Uw exemplaar nu reserveren? Surf naar www.boekanierwinkel.be of bel 0472-94.68.31 of 0472-68.73.80. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio