Kindje in maxi cosi bevrijd uit vergrendelde bestelwagen

Kindje in maxi cosi bevrijd uit vergrendelde bestelwagen

De brandweer en de politie werden er bijgehaald. Foto: Alain Trappeniers

Tremelo - Een uitbater van een takeldienst heeft zaterdag omstreeks 13.45 uur een kindje bevrijd uit een bestelwagen die geparkeerd stond op de parking van kinderspeciaalzaak De Kinderplaneet op de Baalsebaan in Baal.

De mama was samen met haar twee kinderen op de parking gestopt om boodschappen te doen. Een van de kleine spruiten was al uit het voertuig en liep op de parking. Omdat de mama haar kleine spruit in het oog wilde houden, sloot ze per ongeluk de deuren van de Hyundai. In het voertuig zat toen nog een tweede kindje in een maxi cosi. Korte tijd later trad de centrale vergrendeling in werking. Tot overmaat van ramp lagen de autosleutels nog in de wagen.

De brandweer van Aarschot en de politie werden er bijgehaald. "Uiteindelijk hebben we een takeldienst gecontacteerd om de wagen te ontgrendelen. Dergelijke voertuigen zijn uitgerust met een specifiek vergrendelingssysteem", vertelt kapitein Jan Decoene van de Aarschotse brandweer. Tijdens de interventie had het kindje in de wagen niets in de gaten. Het lag vredig te slapen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees