Twee gewonden na brand in Leuvense flat

Twee gewonden na brand in Leuvense flat

In het appartement op de vijfde verdieping brak dinsdagnamiddag brand uit. Foto: Alain Trappeniers

Leuven - Aan de Monseigneur Vanwaeyenberghlaan in Leuven zijn dinsdagnamiddag omstreeks 15.15 uur twee bewoners gewond geraakt bij een brand in een flat. Wat de brand heeft veroorzaakt is momenteel nog niet bekend.

Getuigen verwittigden omstreeks 15.15 uur de hulpdiensten toen ze gensters opmerkten aan het balkon van het appartement op de vijfde verdieping. "Onze mannen die onmiddellijk ter plaatse gingen hoorden het gerinkel van brekend glas", aldus commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie. "Toen waren de vlammen duidelijk zichtbaar van op de begane grond." 

Hyperventilatie 

De bewoner, een 67-jarige man, geraakte heelhuids buiten net als enkele van zijn buren. Een vrouw die haar kat binnen nog wilde gaan halen maar hiervoor de toestemming niet kreeg, hyperventileerde. Ze is voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Net als een tweede bewoonster die onwel werd door de stress van het moment. 

Oorzaak onbekend 

Over de oorzaak van de brand is momenteel niets bekend. Om meer te weten te komen over de context heeft de politie de 67-jarige bewoner voor verhoor meegenomen naar het commissariaat. Omdat de brandweer de flat net nog niet betreden had, is het niet duidelijk of er al dan niet kwaad opzet in het spel is. De woonst is alvast niet meer bewoonbaar, waardoor de man onderdak moet zoeken bij zijn broer die in de buurt woont. 

Medisch vooralarm 

Omdat het brandde in een appartementencomplex werd het vooralarm van het medisch interventieplan geactiveerd. Hierdoor stonden het Rode Kruis en de directie van de medische interventie paraat. Hun interventie bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Tijdens de bluswerken was de Vanwaeyenberghlaan plaatselijk afgesloten voor alle verkeer. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio