Verdachten moord Andy Vandereyt (30) maand langer in de cel

Verdachten moord Andy Vandereyt (30) maand langer in de cel

De verdachten van de moord op Andy Vandereyt blijven een maand langer in de cel. Dat heeft de Leuvense raadkamer vrijdag beslist. Foto: IF

Aarschot / Glabbeek - De Leuvense raadkamer heeft vrijdagmiddag de aanhouding van Bjorn D.C.(28) en Kristel A.(25), beiden uit Aarschot, met een maand verlengd. Dat laat persmagistrate Sarah Callewaert weten.

Bjorn D.C. en Kristel A. worden verdacht van moord op Andy Vandereyt (30) uit Glabbeek inmiddels bijna een week geleden. D.C. zit in de Leuvense hulpgevangenis, A. werd opgesloten in de vrouwengevangenis van Hasselt. 

Messteken

Tijdens een nachtelijke ruzie in de Diestsestraat in Aarschot werd Vandereyt verschillende keren gestoken met een mes. Getuigen meldden dat zowel Bjorn D.C. als Kristel A. zouden uitgehaald hebben met het wapen. Vandereyt overleefde de steekpartij niet. Een uur na aankomst in het ziekenhuis werd de dertiger doodverklaard. 

Zwijgrecht 

D.C. gaf tijdens het verhoor bij de onderzoeksrechter zijn aandeel toe, Kristel A. beriep zich op haar zwijgrecht. Het parket liet nog weten dat de kwalificatie moord werd gehandhaafd. Op basis hiervan zou er sprake zijn van voorbedachten rade, wat betekent dat D.C. en A. de moord planden. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio