Zes aanhoudingen in drugszaak opgedoekte gezelschapsbar Exit

Zes aanhoudingen in drugszaak opgedoekte gezelschapsbar Exit

In de opgedoekte Bar Exit werden 1.000 cannabisplanten aangetroffen. Foto: Alain Trappeniers

Aarschot / Tielt-Winge - Het Belgische gerecht heeft in de grote drugszaak rond de opgedoekte gezelschapsbar Exit in Gelrode zes personen aangehouden. Dat laat het parket weten. Een van de verdachten is de 57-jarige E.R. uit Aarschot, gewezen uitbaatster van Bar Exit

De federale gerechtelijke politie van Leuven, bijgestaan door verschillende lokale politiediensten en de Europese politiedienst Europol, viel op maandag 4 februari dit jaar omstreeks 5 uur 's ochtends binnen op drie adressen in Aarschot, Rillaar en Gelrode. Tijdens een huiszoeking in een woning aan Oudenbos werd een cannabisplantage met 500 planten aangetroffen, op de zolder van de opgedoekte gezelschapsbar Exit aan de Leuvensesteenweg was een cannabisplantage van 1.000 planten opgebouwd. Ook het pand van de American Bar Extreme gingen agenten met een drugshond langs.

Veel grotere omvang 

eel grotere omvang Tien dagen na de invallen blijkt de drugszaak een veel grotere omvang te hebben, met vertakkingen tot in Zwitserland. "In totaal werden 22 verdachten gearresteerd", aldus het parket van Leuven. "Onder hen zijn er zes onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de Leuvense onderzoeksrechter." Het gaat over vier mannen tussen 23 jaar en 36 jaar van Albanese origine, de 57-jarige E.R. uit Aarschot, een Griekse vrouw die vroeger onder andere de American Bar Extreme en Bar Exit uitbaatte. Een 32-jarige Albanees die in Zwitserland verblijft, werd door dat land uitgeleverd aan België en werd vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid. Drie Albanezen die illegaal in België verbleven en voor de bewaking en het onderhoud van de plantages instonden, werden na beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken opgesloten in een gesloten instelling met het oog op hun repatriëring.

4.500 cannabisplanten

Het onderzoek startte in het najaar van 2017 op basis van informatie dat een Belgisch-Albanese organisatie op grote schaal bezig was met de in- en uitvoer van verdovende middelen. Tijdens gecoördineerde acties werden in Zwitserland en op 24 adressen in België huiszoekingen uitgevoerd. Behalve Rillaar, Gelrode en Aarschot viel de politie ook binnen in panden in Tielt-Winge, Strombeek-Bever, Charleroi en Wielsbeke. In totaal werden zes plantages ontdekt, goed voor 4.500 cannabisplanten. "Voorts werden grote hoeveelheden cannabis, vuurwapens, kogelwerende vesten en tienduizenden euro's in beslag genomen. Het verdere onderzoek moet uitwijzen hoeveel geld de cannabisplantages en de activiteiten van de criminele organisatie precies opbrachten", aldus nog het parket. Het onderzoek wordt voortgezet door de federale gerechtelijke politie van Leuven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio