Maria Pauwels gevierd op 20 december in rusthuis Sint-Barbara

Herselts ouderdomsdeken wordt 105

Herselts ouderdomsdeken wordt 105

Maria met familie tijdens de viering van haar 104de verjaardag. Foto: Alain Trappeniers

Herselt - Maria Pauwels, de oudste inwoonster van Herselt, wordt op 20 december van dit jaar 105. Haar verjaardag wordt die dag gevierd met een mis, een receptie en een koffietafel.

De 105ste verjaardag van Maria Pauwels gaat ook dit jaar niet onopgemerkt voorbij.

Viering

Op 20 december  zijn een aantal activiteiten gepland. Om 10 uur is er een misviering, gevolgd door een receptie in rusthuis Sint-Barbara. Een delegatie van het gemeentebestuur zal de kranige vrouw een bezoekje brengen.

In de namiddag schuiven familie en vrienden aan voor koffietafel tussen 14 en 16 uur. Verteller Theo Aerts zal ook van de partij zijn.

Hoewel Maria niet meer zo goed ter been is, blijft ze geestelijk nog bij de pinken. 'Ze slaat dagelijks een babbeltje met de medebewoners en neemt deel aan de activiteiten van het rusthuis', zei ergotherapeute Anne Meeuws vorig jaar.

Tot 97ste met de fiets

Pauwels, afkomstig van Wolfsdonk, was haar hele leven huisvrouw. Ze voedde twee kinderen op. Intussen heeft ze vier kleinzonen, één kleindochter en acht achterkleinkinderen. Tot haar 97ste reed ze dagelijks met de fiets. Pas drie jaar geleden ruilde ze haar woning in Blauberg in voor een kamer in het rusthuis.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio