Heistse Filmclub organiseert clubwedstrijd

Video: 'Wilde haren' wint Heists filmfestival

Heist-op-den-Berg - De Heistse Filmclub organiseerde afgelopen weekend z'n jaarlijkse clubwedstrijd. Filmmaker Werner Haegeman won met z'n prent 'Wilde Haren'.

De jury bestond uit Dirk Lemmens (directeur academie beeldende kunsten), Sien Van den Brande (studente RITS), Gert De Herdt (docent academie fotografie), Helena Van den Berge (actrice) en Tim Verschaeren (cineast). Ze waren gecharmeerd door de prent 'Wilde Haren' van filmmaker Werner Haegeman.

 

De prent vertelt het verhaal van een vijftiger die na een lange, saaie werkdag nog iets gaat drinken. Onderweg komt hij in aanrijding met een bosgriet-een jonge, sexy griet in het bos- die hem tracht te verleiden. De man weet aanvankelijk niet goed hoe hij hiermee moet omgaan. Hij raakt in de knoop met zichzelf. Na een bewogen nacht besluit hij toch niet op haar avances in te gaan en keert opnieuw huiswaarts met het besef dat hij zijn wilde haren kwijt is.

We hadden jullie graag laten meegenieten van deze opnames, maar Haegeman heeft beslist zijn werk voorlopig niet publiek te maken.

Als waardevol alternatief bieden we jullie de prent 'Maïsnocturne' aan. Het filmpje schetst het verhaal van 1.200 mensen die 's nachts de uitweg uit het maïsdoolhof Ter Speelbergen zoeken. Veel kijkplezier.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio