Gewezen SP.A-gemeenteraadslid kopman van Rood!

Dirk Geukens moet partij Rood! over kiesdrempel helpen

Dirk Geukens moet partij Rood! over kiesdrempel helpen

Dirk Geukens trekt de Rood!-lijst in Heist tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. Foto: Alain Trappeniers

Heist-op-den-Berg - Gewezen SP.A-gemeenteraadslid Dirk Geukens(56) is vrijdagavond aangeduid als kopman van de partij Rood! tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012.

Een 70-tal symphatisanten woonden vrijdagavond een bijeenkomst bij van de partij Rood!  in café De Oude Zwaan in Heist-op-den-Berg.

Dirk Geukens

Op het programma stond de aanstelling van een lijsttrekker voor de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen en de opsomming van de prioriteiten. Dirk Geukens, een 56-jarige manager op de luchthaven van Zaventem, trekt de lijst. De man was van 1988 tot 1994 SP.A-gemeenteraadslid, maar verliet die partij in 2006.

Prioriteiten

Voorzitter Erik De Bruyn van Rood! was speciaal naar Heist afgezakt om de prioriteiten van de partij uit de doeken te doen. De Bruyn en zijn team willen inzetten op de volgende drie thema's:

1.Besparingen mogen niet afgewenteld worden op de sociale uigaven.

2.De gemeente moet de bewoners actief laten meepraten over belangrijke beslissingen zoals bijvoorbeeld de bouw van een sporthal.

3.Er moeten meer middelen worden vrijgemaakt voor de sociale koop-en huurwoningen. Enkel op die manier kunnen de oververhitte vastgoedprijzen worden afgekoeld.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio