Finale resultaten onderzoek verwacht tegen eind september

CAW De Kempen rondt gesprekken bewoners/eigenaars weekendhuizen af

Herselt - Een medewerkster van CAW De Kempen heeft de voorbije dagen de laatste gesprekken gevoerd met de (permanente) bewoners van weekendhuisjes in Herselt.

Over de (tussentijdse) resultaten wil het centrum nog niet communiceren. 'Van zodra we over de definitieve resultaten beschikken informeren we in de eerste plaats de bewoners. Daarna zullen onze bevindingen publiek worden gemaakt', luidt het bij het centrum.

Verwacht wordt dat de resultaten van het onderzoek, besteld door de provincie, tegen eind september dit jaar zullen klaar zijn.

Met de ministeriële goedkeuring van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ‘weekendverblijven' is een eerste aanzet gegeven tot de herlocalisatie van sommige bewoners van Herseltse weekendhuisjes.

Bewaker van welzijn

 

Om een mogelijke verhuizing zo ordelijk mogelijk te laten verlopen, rekening houdend met de individuele situatie van de getroffen bewoners en eigenaars, doet de provincie een beroep op het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen. Een eerste stap is het informeren van de getroffen personen waarna Elien Van Vaerenbergh via huisbezoeken de alleenstaanden of gezinnen beter wil leren kennen. ‘We stellen open vragen en hopen zo heel wat te weten te komen over hun levenssituatie en de verwachtingen in verband met huisvesting', luidt het.

Zoekzones

Het project start deze de zomer en zou in totaal vijf jaar duren. Ondertussen heeft het Herseltse gemeentebestuur studiebureau Soresma aangesteld voor de zoektocht naar een aantal zones waar nieuwe sociale woningen kunnen worden gebouwd die deels bestemd zijn voor gewezen bewoners van weekendhuisjes. Een eerdere poging om een dergelijke wijk op te trekken langs Limberg draaode op niets uit, nadat omwonenden, gesteund door de gemeente, hun ongenoegen hadden laten blijken.
 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio