NIEUW: demoterrein en expositie rond landbouwbeleid

Landbouwdag in Wiekevorst op 8 september

Landbouwdag in Wiekevorst op 8 september

De Landbouwdag in Wiekevorst op 8 september. Voor mannen en vrouwen, jong en oud. Foto: Alain Trappeniers

Heist-op-den-Berg - Voor de 49ste keer wordt langs de Heerweg in Wiekevorst de Landbouwdag georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de expositie rond het landbouwbeleid en het demoterrein.

Langs de Heerweg in Wiekevorst wordt het op 8 september weer volop genieten van een dagje landbouw. Voor de 49ste keer is er de Landbouwdag met dierpijskampen, een plattelandsbeurs, een kinderdorp, trekwedstrijden en de verkiezing van het schoonste boerke en boerinneke.

Nieuw dit jaar zijn het demoterrein van machines in werking en de expositie rond het landbouwbeleid.

'Het departement Landbouw en Visserij van het Vlaams gewest organiseert deze zomer met steun van de Europese Commissie een informatiecampagne naar aanleiding van 50 jaar Gemeenschappelijk Landbouwbeleid', luidt het bij de organisatie. 'Er is gekozen voor een expo voor jong en oud die vertelt hoe belangrijk de Vlaamse land- en tuinbouw is voor het voedsel op ons bord. Dit ontdek je in de verschillende themazones: zoek je weg in het kinderlabyrint, ga winkelen in de fictieve supermarkt, bouw je eigen landschap of doe de testjes in het kinderlabo! Je maakt bovendien kans op mooie prijzen.'
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio