Vader verdronken peuter Bryan stapt uit het leven

Vader verdronken peuter Bryan stapt uit het leven

De onfortuinlijke Bryan overleefde het ongeval niet. Vader Levi stapte zaterdag uit het leven. Foto: IF

Herselt - Levi De Roey uit Herselt, de vader van de vorig jaar verdronken peuter Bryan, is uit het leven gestapt. Een vriend bij wie het slachtoffer de laatste tijd verbleef, heeft de onfortuinelijke jongen gevonden. De Roey werd 20 jaar.

De zaak van de verdrinking van de peuter in een regenton in De Schrieken in Herselt op 15 november 2011 heeft het voorbije jaar heel wat commotie veroorzaakt. Het kind was even aan het oog van zijn ouders ontsnapt. Het kleintje was op een houtmijt geklauterd, maar verloor het evenwicht waardoor hij in het ijskoude water terechtkwam.


De opgetrommelde politie trof het kind aan in de ton, maar beoordeelde dat ze in het belang van het onderzoek geen sporen mochten uitwissen. Ze wilden het kind niet uit don halen wat achteraf een inschattingsfout bleek te zijn. Toen even later een mug-dienst ter plaatse kwam, was het kwaad geschied. Ondanks de verschillende reanimatiepogingen bezweek de peuter door verdrinking.

Comité P.


Omdat de ouders vonden dat de politie een zware fout had begaan, legden ze klacht neer bij het Comité P. Die startte een onderzoek op naar de rol van de zes agenten die op de plaats van het incident waren geweest. In mei dit jaar werden ze vrijgepleit van schuldig verzuim. Er loopt nog een interne tuchtprocedure tegen de agenten waarvan de resultaten nog niet bekend zijn.


Wie met vragen zit over zelfdoding belt het nummer 02-649.95.55 of surft naar www.zelfmoordlijn.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio