Sint-Paulus gidst Sint-Jozef door het Gravensteen

Sint-Paulus gidst Sint-Jozef door het Gravensteen

Anne: zoveel Gent. Foto: Dominique Dierick

Gent - Op een druilerige dinsdag in de nasleep van orkaan Gonzalo besloten twee scholen uit het Gentse een primeur te verwezenlijken.

Dankzij meester Dany en juffrouw Annemie en haar collega’s, kregen een 70-tal kinderen een onvergetelijke namiddag in het Gravensteen.

In het kader van het jaarthema “Content in Gent” zochten de buitengewone kinderen van het lager onderwijs Sint-Jozef naar de geknipte Gravensteengids.

Dat was spek naar de bek van meester Dany van de vijfdejaars Sint-Paulus (een collega-gids).  Die had met zijn leerlingen al kennis gemaakt met dagcentrum “Het Veer” en dat was hen bijzonder goed bevallen. Anders is boeiend.

Deze keer had de meester zijn oogappels klaargestoomd tot mini-gidsen, die per twee op een 15-tal plaatsen post vatten, verspreid over het Gravensteen.

De kinderen van St.-Jozef kwamen in groepjes langs met hun leerkrachten en kregen telkens een uitleg op niveau. In tijden van ongelooflijke besparingen op onderwijzen blijven er ons op het wonder wijzen.

Een hele dikke pluim naar de gidsen in spé: ze blonken uit! Kijk maar naar de foto’s.

Na alle trappen en omzwervingen, was het de beurt aan meester Peter om de middag feestelijk af te sluiten. Voor de gelegenheid toverde hij met een Spaanse doedelzak de binnenkoer om tot balzaal. De kou werd weggedanst.

Toen Peter de tonen van zijn “Content in Gent” liet klinken, zongen alle vijfdejaars, naar waarheid: “ik ben content, met mijn talent”.

De omstaanders vonden het alvast hartverwarmend. Een directeur van een lagere school in Nederland was vol lof en bewondering.

Zeker toen meester Dany voor het vertrek met luide stem riep: “Op een rij! In 8 seconden!” – en 20 flitsende fluo’s in een oogwenk op één rij stonden. Een staaltje van Belgisch meesterwerk.

“Dat kunnen ze bij ons niet meer” klonk het zuchtend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio