Winnaar Kindertheaterfestival Spekken 2010

Wolf en Hond (5+), een wild verhaal over twee onmogelijke neven

Hond Foto: stijn roelandts

Gent - Wie tijdens de Kerstvakantie nog inspiratie zoekt voor uitstapjes met de kinderen, moet zeker eens een kijkje nemen in het aanbod van ‘Spekken’, het jaarlijkse kindertheaterfestival dat doorgaat in Tinnenpot en de Stedelijke Jeugddienst. Wij gingen kijken naar Wolf en Hond, een stuk dat in 2010 de Kinderjuryprijs van het festival wegkaapte. De verwachtingen waren dus hooggespannen…

Wolf en Hond is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sylvia Vanden Heede en vertelt het verhaal van twee neven: Wolf en Hond. Wolf is weliswaar de neef van Hond, maar ze konden niet meer verschillend zijn. Wolf is wild, terwijl Hond tam is. Wolf woont in het bos, terwijl Hond terug te vinden is in z’n mand, in het huis van zijn baasje. De twee kunnen niet mét, maar ook niet zonder elkaar. En dan is er ook nog Kat, die - tot grote wanhoop van Wolf - ook in het bos woont. Het drietal zingt en rijmt er op los, een woordenspel waar kinderen absoluut dol op zijn.

Hoewel de conversaties soms vrij snel verliepen, konden mijn kinderen (5 en 7 jaar) toch goed volgen en zaten ze helemaal in het verhaal. Ook voor deze kinderjury was ‘Wolf en Hond’ dus een voltreffer. En voor de fans is er goed nieuws: tijdens Spekken 2011 presenteert I Luna immers in première het vervolg op de winnende voorstelling: Wolf en Hond en Kat.

Er snel bij zijn, is de kunst, want een aantal voorstellingen zijn al uitverkocht. Toch staat er nog voldoende op het menu van Spekken om kinderen van verschillende leeftijden zoet te houden. Zo trakteert Klapstuk (7+) de aanwezigen op een humoristische voorstelling, waarbij dans, theater en ritmiek samensmelten tot een ludiek en origineel ballet. Aansluitend is er zelfs nog een workshop bodydrumming. Maar ook voor kleuters vanaf 2,5 jaar zijn er voorstellingen, zoals ondermeer het poppenspel Kijk eens naar het vogeltje of Parapluutje.

Spekken, om van te smullen of voorzichtig van te proeven. Elke weekdag nog van de Kerstvakantie. Alle info vind je hier.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio