Griezelen tijdens De Woeste Woning op kindertheaterfestival Spekken

Theater De Winter - De Woeste Woning Foto: Theater De Winter

Gent - Naast hun fascinatie voor sprookjes en helden zijn kinderen ook gek op griezelverhalen. En dus kozen we dit jaar uit het menu van kindertheaterfestival Spekken voor een verhaal dat ons naar verluidt koude rillingen zou bezorgen: De Woeste Woning. De voorstelling was bovendien ook gebaseerd op de animatiefilm Monsterhouse van niemand minder dan Steven Spielberg. Dat deed dus het beste verhopen…

Het duurt echter eventjes voor we in het verhaal zitten, want we moeten wennen aan de Rotterdamse tongval van acteur John de Winter. En ook bepaalde woorden klinken de kinderen vreemd in de oren. Een ‘hoogslaper’ noemen wij immers een stapelbed en ook de bewering ‘hij spoorde niet helemaal’ doet hun wenkbrauwen fronsen. Als er echter één gave is die De Winter bezit, dan is het wel die van begeesterend kunnen vertellen en moeiteloos verschillende typetjes kunnen spelen door een andere lichaamshouding aan te nemen of de stem te vervormen.

Reken daarbij nog een schaars verlichte bühne, een dreigend muziekje en af en toe een voorwerp dat omver valt en je weet dat de spanning al snel te snijden is. Na een goeie 10 minuten zitten de kinderen al letterlijk op het puntje van hun stoel om het verhaal van de pas verhuisde Thomas te kunnen volgen. Thomas is gek op basketten, maar als de bal per ongeluk in de tuin van de overbuurman terecht komt, stuit Thomas op een wel heel enge man. Die hem met krakende stem duidelijk maakt om met zijn bal in de toekomst ‘ver uit onze buurt te blijven’. ‘Onze’ buurt? En dat terwijl de buurman alleen woont… Volgens een andere buurvrouw heeft de enge buurman zelfs zijn eigen vrouw opgegeten. Een vreemde man dus. Die bovendien in een vreemd huis woont. Want Thomas ziet gordijnen bewegen in het huis en lichten aanfloepen op momenten dat de buurman er niet eens is. Spookt het echt in het huis aan de overkant?

Als Thomas’ vriendinnetje Luna bij hem op bezoek komt en per abuis bij het huis van de overbuurman aanbelt – en binnengaat – kan hij wel niet anders dan op onderzoek te gaan in dat griezelige huis. En daar ontdekt hij het verrassende geheim van de woeste woning…

De Woeste Woning is de one-man show van theatermaker John de Winter die met amper een aantal attributen en een paar poppen toch een spannend en boeiend verhaal weet te vertellen. De komende 2 weken staan er nog verschillende voorstellingen op het Spekken-menu. Sommige zijn reeds uitverkocht, voor andere zijn er wel nog tickets beschikbaar. Meer info vind je alvast hier.

Algemene informatie

Data: zaterdag 22 dec t/m zaterdag 4 jan (niet op 24,25, 31 dec en 1 jan)

Festivallocatie: Tinnenpot, Gent

www.spekken.be

 

Tickets online te bestellen of via vzw Uitbureau Gent

Veldstraat 82 – 9000 Gent

09/233 77 88

Openingsuren: maandag t/m zaterdag van 10u30 tot 17u30

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio