Minister Schauvliege opent de Week van het Bos in het Parkbos

Parkbos wordt vijfsterrenbos

Foto: website www.parkbos.be

De Pinte - Kersvers minister Joke Schauvliege, gouverneur André Denys en administrateur-generaal Marleen Evenepoel van het Agentschap voor Natuur en Bos geven op zondagnamiddag 11 oktober onder de noemer ‘Zaad met Pit’ het officiële startschot van de 31ste Week van het Bos. Dit alles vindt plaats in Scheldevelde (De Pinte), een van de drie boskernen van het Parkbos.

Het Parkbos (www.parkbos.be) wordt een grote groenpool met ruimte voor oud en nieuw bos, parken, natuurgebied én duurzame landbouw. Tal van overheden, zowel op Vlaams, provinciaal als gemeentelijk niveau, werken onder de coördinatie van het projectbureau Parkbos elke dag pittig verder aan de uitbouw van dit Parkbos.

 

Fata Morgana…op naar een vijfsterrenbos!

Het Parkbos, is er voor iedereen. Daarom zoeken we op 11 oktober mensen mét pit om volgens de alom bekende Fata Morgana-formule van het Parkbos een vijfsterrenbos te maken:

 

- 250 bezoekers fietsen naar het Parkbos. Je vindt een kaartje met fietsroutes vanuit Gent, Sint-Martens-Latem en Nazareth op www.weekvanhetbos.be of bij de provincie Oost-Vlaanderen – info@oost-vlaanderen.be – tel. 0800 94 808.

- 25 kinderen klimmen onder begeleiding in een boom van het Wonderwoud.

- 250 mensen nemen deel aan de fotowedstrijd langs het wandelparcours (en maken kans op een digitale camera of andere mooie prijzen).

- 200 kinderen kruipen, klimmen, onderzoeken, ... in de Hemelrijkstraat die is omgedoopt tot een heuse Speelzone.

- 100 mensen op de dansvloer tijdens de workshop Boombal voor het Parkbos.

 

De organisatoren zijn benieuwd of ze zondag 11 oktober samen met minister Joke Schauvliege en gouverneur André Denys de dag kunnen afsluiten met een toost op de kersverse vijfsterren-status van het Parkbos!

 

Première: Het Parkbos gefilmd!

Zondag 11 oktober gaat tevens de Parkbosfilm in première. Tijdens de première van de Parkbosfilm zie je het Parkbos vanuit de ogen van de bewoners, schoolgaande jeugd, recreanten, landbouwers, … En er is nog meer… Er is een wandelparcours met infopunten, waar je meer te weten komt over de toekomstplannen van het Parkbos en uiteraard ook over autochtone bomen en struiken in het gebied. Wie niet graag wandelt kan genieten van een huifkartocht door het Parkbosgebied. Voor elk wat wils!
 

Officiële opening Week van het Bos, concreet:

- Zondag 11 oktober, 13 tot 17 uur

- Domein Scheldevelde, Kasteellaan 41, 9840 De Pinte

- Volledige programma: www.weekvanhetbos.be

- Week van het Bos – Parkbos is een coproductie van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), gemeente De Pinte, Projectbureau Parkbos en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) i.s.m. Toerisme Oost-Vlaanderen


Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio